Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια κάνναβης: 2 συλλήψεις στη Φθιώτιδα
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια κάνναβης: 2 συλλήψεις στη Φθιώτιδα

Καλλιέργεια κάνναβης: Τα ψηλά πουρνάρια έκρυβαν από την κοινή θέα το μυστικά της καλλιέργειας 733 δενδρυλλίων.

Με γυμνό μάτι οι αστυνομικοί, έβλεπαν μπροστά τους μια συστάδα από πουρνάρια, ύψους άνω των τριών μέτρων και τίποτε περισσότερο. Με τις πληροφορίες, που διέθεταν, ωστόσο, και τα τεχνικά τους μέσα, «είδαν» το μυστικό, που κρυβόταν πίσω από τα δέντρα. Ήταν μια τεράστια φυτεία 733 δενδρυλλίων κάνναβης, που εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, που περιβαλλόταν από φυσική βλάστηση (πουρνάρια) έτσι ώστε να παρέχει κάλυψη και να είναι δυσπρόσιτη για τις διωκτικές Αρχές. Η φυτεία, από την εκμετάλλευση της οποίας με την τελική διάθεση της κάνναβης, οι εμπλεκόμενοι προσέβλεπαν σε κέρδη περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, εντοπίστηκε τελικά σε δύσβατη δασική περιοχή του ορεινού όγκου Όθρυος Φθιώτιδας.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για τον εντοπισμό της, αναφέρει η Αστυνομία, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία που συλλέχθηκαν με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας. Στο πλαίσιο αυτό, πρωϊνές ώρες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αλλοδαπών καλλιεργητών της φυτείας.

 

Δενδρύλλια ύψους έως 40 εκατοστών

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, σε αυτοσχέδιο κατάλυμα, εντός πυκνής βλάστησης, πλησίον της φυτείας, από την οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα 733 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστών. Από αυτά, τα 364 ήταν σε φυτώριο εντός του συγκεκριμένου χώρου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, αυτοσχέδια δεξαμενή για την άρδευση των δενδρυλλίων και αυτοσχέδιο ξηραντήριο κάνναβης, που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές. Από τον χώρο, κατασχέθηκαν επίσης διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, κατάλληλα για τη φροντίδα και περιποίηση της φυτείας, αλλά και αντικείμενα πρόσφορα για την διαβίωση των καλλιεργητών, όπως:,

Τρία φτυάρια και τσάπα, σκεπάρνι και ψεκαστικό μηχάνημα, δύο πένσες, δύο φιάλες υγραερίου και εστία πετρογκάζ, τρία ζεύγη γαντιών, λάστιχο ποτίσματος, μήκους εκατό μέτρων. Γίνεται μνεία, αναφέρεται ακόμη στην επίσημη ενημέρωση, ότι από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης, το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι θα υπερέβαινε τις 500.000 ευρώ.

 

 

Η προηγούμενη εκπόρθηση

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου (24-06-2021), εντοπίστηκε φυτεία με συνολικά 1.300 δενδρύλλια κάνναβης και φυτώριο με 1.100 υπό ανάπτυξη φυτών κάνναβης, σε δύσβατη δασική περιοχή της Φωκίδας, ενώ και σε αυτή την επιχείρηση είχαν συλληφθεί οι καλλιεργητές της φυτείας. Οι δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση , καταλήγει η Αστυνομία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις