Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Με πρόσχημα ένα γατάκι ή ένα σκασμένο ελαστικό
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Με πρόσχημα ένα γατάκι ή ένα σκασμένο ελαστικό

Απάτες: Οι οδηγοί έβγαιναν για να δουν τι συνέβη και οι δράστες άνοιγαν τις πόρτες και εξαφάνιζαν όσα αντικείμενα έβρισκαν στο εσωτερικό των αυτικινήτων.

«Πάτα φρένο! Πάτησες το γατί»! Ο οδηγός ακινητοποιεί το όχημα, κατεβαίνει, ψάχνει κάτω από τις ρόδες και όταν δεν βρίσκει τίποτε και ξαναγυρίζει στο αυτοκίνητο, καταλαβαίνει ότι μόνο εκείνος την… πάτησε! Διαπιστώνει ότι όση ώρα, σοκαρισμένος έψαχνε κάτω από τις ρόδες να βρει το χτυπημένο ζώο, οι… φιλόζωοι, είχαν ανοίξει τις πόρτες και είχαν εξαφανίσει από την καμπίνα του οχήματος, τσάντες, πορτοφόλια, κινητά, υπολογιστές… Μια τέτοια σπείρα… φιλόζωων, δρούσε, έως πρότινος, στην Ομόνοια και στα Εξάρχεια. Εξαμελής ομάδα αλλοδαπών, από τους οποίους συνελήφθη ο ένας και αναζητούνται οι υπόλοιποι, διέπρατταν κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, λέει η Αστυνομία, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ταξιδιωτικά έγγραφα και γενικότερα αντικείμενα τα οποία μεταπωλούσαν άμεσα.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος δράσης της σπείρας, όπως τον παρουσιάζει η Αστυνομία μέσα από τα στοιχεία των καταγγελιών των θυμάτων: «Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι στοχοποιούσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν ξεχάσει αντικείμενα σε εμφανές σημείο και επίσης με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση ότι υπάρχει κάποιο ζωάκι κάτω από το αυτοκίνητο ή ότι υπάρχει φθορά σε λάστιχο, απασχολούσαν τον οδηγό, ενώ άλλο μέλος της συμμορίας αφαιρούσε αντικείμενα από το όχημα». Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Το ρεπορτάζ του alphafreepress

Το alphafreepress, που έχει φέρει και στο παρελθόν στο φως τον τρόπο κλοπής αντικειμένων μέσα από αυτοκίνητα με πρόφαση… γάτες, έγραφε ότι η «μόδα» αυτή… λανσαρίστηκε πρώτα στη Θεσσαλονίκη από εκεί, τάχα φιλόζωους, που ακινητοποιούσαν οδηγούς και ήρθε με ταχύτητα αστραπής στην Αθήνα, όπου βρήκε συνεχιστές της ίδιας ακριβώς κομπίνας, θύματα της οποίας έχουν πέσει πολλοί ανύποπτοι οδηγοί. Αποδέκτες παρόμοιων καταγγελιών είχαν γίνει παλαιότερα και οι αστυνομικοί στις περιοχές Παπάγου-Χολαργού. Μετά από έρευνες συνελήφθησαν, τότε, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι, είχαν συστήσει συμμορία και κινούμενοι με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, είτε εντός καταστημάτων είτε εκτός αυτών. Τους περίμεναν, λοιπόν, να επιστρέψουν στα αυτοκίνητα και να μπουν στο εσωτερικό για να φύγουν.

Υπογράμμιζε η Αστυνομία

«Στις περιπτώσεις που τα θύματα βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους και επιχειρούσαν να αναχωρήσουν, ένας από τους δράστες, τους ενημέρωνε για την ύπαρξη εμποδίου στο εμπρόσθιο λάστιχο (το οποίο λίγο νωρίτερα είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει) ή υποτιθέμενου αδέσποτου ζώου κάτω από το όχημα, με αποτέλεσμα να εξέρχονται αυτού και να του αποσπούν την προσοχή». Την ώρα, λοιπόν, που ο ξαφνιασμένος οδηγός, άρχιζε να ψάχνει κάτω από τις ρόδες το γατάκι ηή το σκυλάκι, οι συνεργοί του… φιλόζωου, που είχε πιάσει την κουβέντα, άρπαζαν εντέχνως από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή του πορτ παγκάζ τσάντες, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Από την έρευνα εκείνης της υπόθεσης, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στον Λευκό Πύργο

Όπως προαναφέρθηκε, το κόλπο με το γατί ή το σκυλί, εμφανίστηκε αρχικά, με φόντο τον Λευκό Πύργο. Εκεί, τρεις αλλοδαποί, μέλη συμμορίας, κατάφερναν να ακινητοποιούν οδηγούς με το απίστευτο τέχνασμα και να κατακλέβουν το εσωτερικό των οχημάτων. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι δεν υπήρχε στις ρόδες κανένα γατί, που κινδύνευε, δήθεν. Γυναίκες οδηγοί, όμως, σταματούσαν, άνοιγαν την πόρτα και… έψαχναν «που έχει πάει το γατί», χάνοντας τα υπάρχοντά τους…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις