Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Με ολόσωμη φόρμα η γερμανική ομάδα γυμναστικής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Με ολόσωμη φόρμα η γερμανική ομάδα γυμναστικής

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Θέλαμε να δείξουμε ότι κάθε γυναίκα, όλοι, πρέπει να αποφασίζουν (μόνοι τους) τι φορούν».

Στα προκριματικά της Κυριακής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι Γερμανίδες αθλήτριες της γυμναστικής θα έχουν την επιλογή να φορέσουν ολόσωμες ελαστικές φόρμες, εάνη το επιθυμούν. Η δυνατότητα αυτή προέκυψε ως αντίδραση ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του αθλήματός τους και σε συνέχεια επαίνων έλαβαν για την εμφάνισή τους στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι στην προπόνηση στο Τόκιο την Πέμπτη, η γερμανική ομάδα φορούσε φούξια, συνδυασμένα κορμάκια και κολάν μέχρι τους αστραγάλους και είπε ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να τα φορέσουν ξανά κάτι ανάλογο όταν διαγωνιστούν.

Η γερμανική ομάδα φόρεσε τις ολόσωμες στολές της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον Απρίλιο σε μια κίνηση που επαινέθηκε ευρέως από άλλες αθλήτριες. «Θέλαμε να δείξουμε ότι κάθε γυναίκα, όλοι, πρέπει να αποφασίζουν (μόνοι τους) τι φορούν» επεσήμανε η Elisabeth Seitz, η οποία συμμετέχει για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε πλέον να φοράμε το κανονικό κορμάκι», δήλωσε η 27χρονη Seitz. «Είναι μια απόφαση μέρα με τη μέρα, με βάση το πώς νιώθουμε και τι θέλουμε. Την ημέρα που θα διαγωνιστούμε, θα αποφασίσουμε τι θα φορέσουμε», τόνισε η ίδια.

 

«Βαρύ» παρελθόν

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, το άθλημα κλονίστηκε από καταγγελίες κακοποίησης – τόσο σεξουαλικής όσο και σωματικής – συμπεριλαμβανομένης της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας βαθιά ενδοσκόπηση και εισαγωγή νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας για την προστασία των αθλητών. Για τις γυναίκες, η τυπική στολή στους αγώνες περιλαμβάνει ένα κορμάκι, με μακρύ, 3/4 μήκος ή καθόλου μανίκι. Στολές που καλύπτουν τα πόδια επιτρέπονται από το βιβλίο των κανονισμών σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για θρησκευτικούς λόγους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις