Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δροσερό σπίτι χωρίς κλιματιστικό: Το viral βίντεο στο TikTok
PLUS

Δροσερό σπίτι χωρίς κλιματιστικό: Το viral βίντεο στο TikTok

Δροσερό σπίτι χωρίς κλιματιστικό: Από τότε που δημοσιεύτηκε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 likes

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τη ζέστη να κρατά «γερά», στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα κόλπα που μπορούν να μας κρατήσουν δροσερούς. Εάν δεν έχετε κλιματισμό στο σπίτι σας, θα πρέπει να σκεφτείτε μερικούς άλλους τρόπους για να το διατηρήσετε δροσερό. Μερικούς από αυτούς τούς μοιράστηκε ο χρήστης That Property Guy στο TikTok. Σε ένα βίντεο που έχει προβληθεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια φορές, λέει: «Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αρχίζω να δυσκολεύομαι με αυτήν τη ζέστη, οπότε εδώ είναι μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό». Η πρώτη συμβουλή του Property Guy είναι να διατηρείτε τα παράθυρα, τα στόρια και τις κουρτίνες κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αυτό θα κρατήσει τον ζεστό αέρα έξω. Αλλά εάν πρέπει να τα ανοίξετε, προσπαθήστε να τα ανοίξετε στα αντίθετα άκρα του σπιτιού, καθώς αυτό δημιουργεί ροή αέρα.

Το τέλειο κόλπο

Για να κυκλοφορήσει ο δροσερός αέρας μέσα, γεμίστε μερικά μπολ με νερό και πάγο και τοποθετήστε τα σε διαφορετικές περιοχές του σπιτιού -μπροστά από έναν ανεμιστήρα λειτουργεί καλύτερα. Στη συνέχεια προτείνει να προσπαθήσετε να κάνετε οποιοδήποτε μαγείρεμα έξω, εάν είναι δυνατόν, όπως π.χ. στο μπάρμπεκιου, καθώς οι φούρνοι δημιουργούν θερμότητα. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε όταν έχει ζέστη, ο That Property Guy έχει το τέλειο κόλπο για εσάς: παγώστε τα καλύμματα του κρεβατιού σας πριν πάτε για ύπνο. Απλώς βγάλτε τα σεντόνια σας, βάλτε τα σε μια σακούλα και βάλτε τα στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να πάτε για ύπνο, βάλτε τα πίσω και θα είναι ωραία και κρύα.

Θα μπορούσατε επίσης να ανταλλάξετε τις λάμπες αλογόνου -καθώς δημιουργούν θερμότητα- και να βάλετε LED αν μπορείτε. Και τέλος, ο ειδικός προτείνει να απενεργοποιήσετε τυχόν συσκευές, όπως η τηλεόρασή σας, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Από τότε που δημοσιεύτηκε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 likes και 1.500 σχόλια από άτομα που τον ευχαριστούν για τις συμβουλές. Ένα άτομο είπε: «Ναι, το κάνω αυτό, έχει τεράστια διαφορά και πραγματικά λειτουργεί». Ένας άλλος έγραψε: «Ο ήρωας που όλοι χρειαζόμαστε».

@thatpropertyguyStruggling with the heat? 🥵 Some ways to stay 🆒☀️ #summer #home #tips #sun #lifehack #uk #hack #fyp

♬ 19-2000 (Soulchild Remix) – Gorillaz

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις