Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 31χρονη κορονοϊος – Θριάσιο: Κατέληξε νεαρή γυναίκα
ΕΛΛΑΔΑ

31χρονη κορονοϊος – Θριάσιο: Κατέληξε νεαρή γυναίκα

31χρονη κορονοϊος - Θριάσιο: Μία γυναίκα μόλις 31 ετών κατέληξε στο Θριάσιο, χάνοντας τη μάχη με τον κορονοϊό.

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε μια 31χρονη, η οποία κατέληξε σήμερα Κυριακή στο Θριάσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η 31χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν ήταν εμβολιασμένη. Ο θάνατός της συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ με τους νεκρούς που καταγράφηκαν συνολικά στη χώρα για σήμερα, Κυριακή 25 Ιουλίου

Μη εμβολιασμένοι το 95% που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, περίπου 95%, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι μη εμβολιασμένοι. Την ίδια ώρα, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 539% από τις αρχές του μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την 1η Ιουλίου είχαν γίνει 33 εισαγωγές και χθες έφτασαν τις 178.

Γκάγκα: Βλέπουμε και νέους στα νοσοκομεία

Αύξηση των εισαγωγών covid περιστατικών στα νοσοκομεία καταγράφεται τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα. “Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες. Δεν είναι σαν πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα” τόνισε στο “MEGA Σαββατοκύριακο” η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Σύμφωνα με την γιατρό, στο νοσοκομείο “Σωτηρία” μόνο ένας εμβολιασμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. “Σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη, και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν λίγα προβλήματα” υπογράμμισε, τονίζοντας ότι “βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία”.

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι αρκετοί νέοι, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ όπως είπε, το 35% όσων νοσούν με κορονοϊό θα έχουν για καιρό κάποια συμπτώματα όπως: άγχος, αυπνία, βήχα, νεφρά, κατάλοιπα στους πνεύμονες. Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, εκτίμησε ότι “πιθανόν να χρειαστεί”, προσθέτοντας ότι “καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12, εκτίμησε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, λέγοντας πως το να κλείνουν τα σχολεία δεν είναι καλό για τα παιδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις