Έρικ Κλάπτον εμβόλιο: Αρνείται να παίξει μουσική σε Covid free χώρους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρικ Κλάπτον εμβόλιο: Αρνείται να παίξει μουσική σε Covid free χώρους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Έρικ Κλάπτον εμβόλιο: Δεν θέλει να γίνονται διακρίσεις στο κοινό του

24.07.2021 | 09:05

Οι συναυλίες επιστρέφουν σταδιακά στην καθημερινότητα, έπειτα από τη μεγάλη αποχή που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, η κανονικότητα δεν έχει επανέλθει στις εκδηλώσεις αυτές που τόσο λατρεύει μεγάλο μέρος του κόσμου, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει σημαντικά σε αρκετές περιοχές του πλανήτη. Ένα από τα ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι διοργανωτές, αφορά το κατά πόσο θα επιτρέπονται να παραβρίσκονται σε συναυλίες άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό, πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Η λογική λέει ότι σε αρκετές περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μέτρο με το οποίο ο Έρικ Κλάπτον διαφωνεί.

Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν άπαντες, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω τη συναυλία

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα απαιτηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για πρόσβαση σε νυχτερινά κέντρα και χώρους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο δημοφιλής μουσικός σημείωσε ότι δεν θα παίξει σε «κανένα στάδιο όπου υπάρχει ένα κοινό που έχει διαχωριστεί. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν άπαντες, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω τη συναυλία».

«Θέλεις να είσαι ελεύθερος άνθρωπος / Ή θέλεις να είσαι σκλάβος;»

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Κλάπτον κοινοποίησε τη δήλωση μέσω του λογαριασμού Telegram του Ιταλού αρχιτέκτονα και σκεπτικιστή της πανδημίας Ρόμπιν Μονότι. Η κοινοποίηση αυτή συνοδεύτηκε από έναν σύνδεσμο για τη συνεργασία του Κλάπτον με τον Βαν Μόρισον κατά του lockdown, με τίτλο «Stand and Deliver», στην οποίο τραγουδούν: «Θέλεις να είσαι ελεύθερος άνθρωπος / Ή θέλεις να είσαι σκλάβος;».

Τον Μάιο, ο Κλάπτον μοιράστηκε τις αρνητικές του εμπειρίες από τη λήψη της δόσης του εμβολίου AstraZeneca μέσα από τον ίδιο λογαριασμό, ισχυριζόμενος ότι είχε βιώσει «σοβαρές παρενέργειες», που τον έκαναν να αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να παίξει ξανά την κιθάρα του.

Όλες αυτές οι θέσεις του βιρτουόζου της κιθάρας, φαίνεται να έχουν διχάσει τους θαυμαστές του, με άλλους να τον υποστηρίζουν όσα δημοσίως αναφέρει πως τον προβληματίζουν και άλλους να παίρνουν θέση εναντίον του, καθώς σημειώνουν ότι να μεν είναι εξαιρετικός μουσικός, αλλά όχι επιστήμονας.

«Δεν χρειάζεται να ακούσω τον δρ. Φάουτσι να παίζει κιθάρα και δεν χρειάζεται να ακούσω τον Έρικ Κλάπτον να δίνει ιατρικές συμβουλές», ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια που έγιναν. «Αυτό λειτουργεί πολύ καλά, καθώς αρνούμαι να πάω σε χώρους που παίζει ο Έρικ Κλάπτον», ανέφερε ένα άλλο tweet.

Exit mobile version