Μπόνους σε γιατρούς – φαρμακοποιούς: Τι προβλέπεται, διευκρινίσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Μπόνους σε γιατρούς – φαρμακοποιούς: Τι προβλέπεται, διευκρινίσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νέα κίνητρα για να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν ανακοίνωσε σε γιατρούς και φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας

23.07.2021 | 13:55

Σε διευκρινίσεις για τα μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα συμβάλλουν στην αύξηση των εμβολιασμών προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με αποζημίωση 10 ευρώ. «Θα τους κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και μετά την πρώτη δόση θα πληρωθούν γι’ αυτό το ραντεβού», διευκρινίζει ο κ. Κικίλιας. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «αυξάνεται το ποσό αποζημίωσης των ιδιωτών ιατρών σε 20 ευρώ για τον εμβολιασμό στα ιατρεία τους και σε 50 ευρώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας».

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι εμπιστεύεται τους επαγγελματίες Υγείας. Έχουμε φτάσει πλέον τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα-πόρτα. Οι γιατροί μας και οι φαρμακοποιοί μας σε όλη την επικράτεια, με αντίτιμο 10 ευρώ το κλείσιμο του ραντεβού, φιλοδοξούμε ότι θα ενημερώσουν σωστά τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι ήταν αναποφάσιστοι ή ενδεχομένως φοβόντουσαν. Θα τους κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και μετά την πρώτη δόση θα πληρωθούν για αυτό το ραντεβού. Επίσης, αυξάνεται το ποσό αποζημίωσης των ιδιωτών ιατρών σε 20 ευρώ για τον εμβολιασμό στα ιατρεία τους και σε 50 ευρώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας.

Έχουμε φτάσει σε μια φάση στο πρόγραμμα εμβολιασμού που θέλουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, νομίζω αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Περνάμε μια φάση της μετάλλαξης Δέλτα, έχουμε μπροστά μας, ακόμα, παραπάνω από το μισό καλοκαίρι, θέλουμε να προασπίσουμε τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και να στηρίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες».

Η χώρα μας έσπασε το φράγμα των 10 εκ. εμβολιασμών

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε από τη Χαλκίδα που περιόδευσε χθες, πως θα δοθούν κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς προκειμένου να μπορούν να κλείνουν περισσότερα ραντεβού. “Θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι, μπορεί η χώρα μας χθες να έσπασε το φράγμα των 10 εκ. εμβολιασμών, ωστόσο μέχρι να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο του 75% απαιτείται ακόμη αρκετός δρόμος, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και την μετάλλαξη “Δέλτα” να κυριαρχεί πλέον και στην χώρα μας. Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πέσει αισθητά το τελευταίο διάστημα και από τις 110 χιλιάδες που γινόντουσαν καθημερινά χθες έφτασαν τις 75 χιλιάδες. Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως σύντομα η εικόνα θα αλλάξει, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ραντεβού που κλείνουν οι πολίτες.

Exit mobile version