Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνική παραολυμπιακή ομάδα – Ακρόπολη: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική παραολυμπιακή ομάδα – Ακρόπολη: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ελληνική παραολυμπιακή ομάδα - Ακρόπολη: Ο πρωθυπουργός ανήρτησε φωτογραφίες από τους αθλητές μας που επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο

Η εικόνα των αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας, που για πρώτη φορά απέκτησαν πρόσβαση στην Ακρόπολη και την επισκέφθηκαν χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν, συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ανήρτησε φωτογραφίες από τους αθλητές μας που επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο, τονίζοντας ότι «ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους».

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στην Ακρόπολη. Για πολλούς από τους φανταστικούς Παραολυμπιονίκες μας, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επίσκεψη ήταν δυνατή, λόγω προηγούμενων ζητημάτων πρόσβασης. Αυτό αλλάζει, και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο προσβασιμότητας που έγινε στην Ακρόπολη, αναφερόμενος στα έργα που έγιναν από το υπουργείο Πολιτισμού. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα μέλη της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επισκέφθηκαν λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για το Τόκιο, την Ακρόπολη.

Μενδώνη: Είμαστε περήφανοι

Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: «Είμαστε περήφανοι για το έργο που έγινε στην Ακρόπολη. Για τον ανελκυστήρα, για τις διαδρομές. Γιατί πλέον, αυτό το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού μπορεί να είναι προσβάσιμο από τα άτομα με αναπηρία, από το σύνολο της κοινωνίας, τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες της Ακρόπολης. Το δικαίωμα της πρόσβασης στον Πολιτισμό δεν μπορεί να αφορά κάποιους. Πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία. Σήμερα, η χαρά, το χαμόγελο και τα λόγια που ακούσαμε από τους Παραολυμπιονίκες μας, νομίζω, ότι είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους συνεργάτες μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις