Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Μύκονος – lockdown: Στο Νησί των Ανέμων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Μύκονος – lockdown: Στο Νησί των Ανέμων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας Μύκονος - lockdown: Από τη Μύκονο, θα συνεχίσει το πλαγιοκόπημα στην κυβέρνηση

Στη Μύκονο ετοιμάζεται να καταφτάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μεσούντος του lockdown που επιβλήθηκε και λίγες μέρες από την άρση του, καθώς όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα ετοιμάζεται να “ανοίξει” ξανά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει επαφές με φορείς του νησιού, επιχειρηματίες και πολίτες, δεδομένου πως εξαρχής χαρακτήρισε “ομολογία παταγώδους αποτυχίας” της κυβέρνησης, τα περιοριστικά μέτρα που αίφνης, ένεκα της έξαρσης των κρουσμάτων μετάλλαξης Δέλτα, έλαβε η Πολιτεία.

Όπως αναφέρει το capital.gr, δεν είναι το προνομιακό πεδίο του κ. Τσίπρα οι επιχειρηματίες και ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται ο εν λόγω θρυλικός ελληνικός τουριστικός προορισμός, είναι βέβαιο. Βεβαιότερο ωστόσο είναι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυο χρόνια τώρα, έχει υψηλά στις προτεραιότητές του – αν όχι τη ρυμούλκηση αυτών των επιχειρηματικών κοινών- τουλάχιστον να συνάψει “ανακωχή” και να πραγματοποιήσει… reset στη σχέση του μαζί του. Με την επιχειρηματικότητα γενικώς και όχι μόνον τη μικρομεσαία. Από το μίνι lockdown του νησιού άλλωστε, πλήττονται και εποχικοί εργαζόμενοι , στους οποίους η απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ασυζητητί πιο “βατή”. Από τη Μύκονο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συνεχίσει την επίθεση στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας με σταθερό ρεφρέν: “προχειροδουλειές και εγκληματική ανευθυνότητα χωρίς σχέδιο”.

Σύγκρουση για Παιδεία και όχι μόνο

Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η στρατηγική “πυρ” εφ όλων των πεδίων στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του. Ομοίως συνεχίζονται και οι παντί τρόπω αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, εμφανίστηκε στη Βουλή από όπου παρενέβη για ζητήματα της Παιδείας ειδικώς, απλώνοντας την κριτική του στην Κυβέρνηση γενικώς, με αιχμή την Πανδημία. “Είστε οι μεγαλύτεροι dealers συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Σπρώχνετε τους μαθητές ως πελατάκια στα κολέγια που δεν έχουν βάση εισαγωγής, μόνο βάση εισοδήματος”, ήταν το επιμύθιο της επίθεσης σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην Παιδεία αλλά ως συνηθίζει άλλωστε, δεν περιορίστηκε στο πεδίο αυτό.

Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, ανάλωσε τα ίδια “πυρά”: “Το Covid free καλοκαίρι που υποσχόταν πρωθυπουργός δεν ήρθε γιατί δεν κάνατε τίποτα . Οι πανηγυρισμοί σας κατέληξαν σε ακόμα ένα φιάσκο, πάλι κάνατε τα ίδια εγκληματικά λάθη . Οι ποινές και οι απειλές για τους μη εμβολιασμένους, απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες. Μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους, με την υπόλοιπη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε;” Και κάπως έτσι θα περάσει μάλλον το καλοκαίρι…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις