Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φίλης – Κεραμέως: Η απάντηση επί προσωπικού της υπουργού Παιδείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης – Κεραμέως: Η απάντηση επί προσωπικού της υπουργού Παιδείας

Φίλης - Κεραμέως: Ο Νίκος Φίλης επιτέθηκε στη Βουλή στην Νίκη Κεραμέως μην διστάζοντας να αναφερθεί στα παιδιά της υπουργού

Έναν εκρηκτικό διάλογο με βαριές εκφράσεις είχαν η Νίκη Κεραμέως και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νiκος Φίλης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το “νέο σχολείο” και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επίθεση του Νίκου Φίλη στην υπουργό Παιδείας, με αναφορές στα παιδιά της, για την επιστολή που έστειλε ο αριστούχος υποψήφιος που αποκλείστηκε από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως ο συγκεκριμένος μαθητής δεν “κόπηκε” αλλά εισάγεται στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Πατρών και Ιωαννίνων, λέγοντας πως ο μαθητής “έγραψε 13,6 στο ειδικό μάθημα του σχεδίου ενώ η βάση ήταν 14. Αυτός είναι ο λόγος που δεν περνάει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη αλλά σε Αρχιτεκτονικές άλλων πόλεων”.

Σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί “σε σφαγή, αφήνοντας χιλιάδες μαθητές εκτός πανεπιστημίων με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής” η κ. Κεραμέως της καταλόγισε λαϊκισμό και προσπάθεια παραπλάνησης. “Συνολικά μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 9.400 περισσότεροι μαθητές σε σχέση με πέρυσι και όχι 20.000, 25.000 ή και 30.000 που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ”, αντέτεινε.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε “θλιβερό” τον ισχυρισμό ότι με το νέο σύστημα “κόβονται αριστούχοι”, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι “ενώ μιλάει συνεχώς για τα κολλέγια, αποφεύγει να πει το παραμικρό για τα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αποτελούν έναν παράλληλο, πολλά υποσχόμενο δρόμο κατάρτισης”.

Φίλης: “Τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν πως η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 παιδιά”

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι, “έχει καταστήσει τον εαυτό της εχθρό της μεγάλης πλειοψηφίας των παιδιών”. Την έντονη αντίδραση, τόσο της κ. Κεραμέως, όσο και των βουλευτών της ΝΔ, προκάλεσαν οι προσωπικές αναφορές του κ. Φίλη προς την υπουργό Παιδείας, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή.

“Τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν πως η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 παιδιά και αυτό θα είναι το παράσημό σας” ανέφερε σχετικά ο κ. Φίλης. “Είναι λυπηρό και απαράδεκτο να λαϊκίζετε με αυτό τον τρόπο. Ας μην αμαυρώνουμε την διαδικασία”, αντέδρασε η κ. Κεραμέως καλώντας τον κ. Φίλη να ανακαλέσει. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής, Βασίλης Διγαλάκης και ζήτησε η επίμαχη φράση να διαγραφεί από τα πρακτικά. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις