Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πλημμύρες Γερμανία – Μπάμπης Παπαδημητρίου: Αντιδράσεις για τη δήλωση του βουλευτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλημμύρες Γερμανία – Μπάμπης Παπαδημητρίου: Αντιδράσεις για τη δήλωση του βουλευτή

Πλημμύρες Γερμανία - Μπάμπης Παπαδημητρίου: Απίστευτη δήλωση Μπάμπη Παπαδημητρίου

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που έκανε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, σχετικά με τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «τιμωρία από τον Θεό», σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. «Στεναχωριέμαι ειλικρινώς για τους ανθρώπους που τους έχει βρει αυτό το κακό με τις πλημμύρες και όλα αυτά στη Γερμανία και το Βέλγιο. Όμως, είναι μία τιμωρία από τον Θεό κυριολεκτικώς, σε κάποιους οι οποίοι μας κούναγαν το δάχτυλο και μας έδειχναν σαν τριτοκοσμική χώρα. Όσο και να προσπαθήσεις, όταν έρθουν τα στοιχεία της φύσης να πέσουν πάνω σου… Γιατί μας κορόιδευαν, έλεγαν κάποιοι ότι δεν είστε προσεκτικοί, δεν κοιτάτε τις υποδομές σας, δεν κάνετε αυτό… », ανέφερε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Σημειώνεται ότι στη Γερμανία δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πρωτοφανείς πλημμύρες και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται, ενώ και το Βέλγιο μετρά πάνω από 20 νεκρούς.

Ακούστε το συγκεκριμένο σημείο, μετά το 29:08

Τα λάθη με τις σειρήνες που δεν λειτούργησαν

Σύμφωνα με το περιοδικό «Focus», οι σειρήνες προειδοποίησης δεν λειτούργησαν σε πολλές τις περιοχές. Πολλά από τα συστήματα προειδοποίησης είναι παλαιά και πρέπει να αντικατασταθούν, επισημαίνουν οι ειδικοί. Εκτός από τις σειρήνες που δεν λειτούργησαν, ένα από τα λάθη που βαρύνουν την ηγεσία των δυο κρατιδίων, είναι ότι προσπάθησαν να διαχειριστούν την καταστροφή σε τοπικό επίπεδο. Η κυβέρνηση του Βερολίνου έπρεπε να κινητοποιηθεί βλέποντας την εθνική τραγωδία συνδράμοντας τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Ρηνανίας – Παλατινάτου. «Σε τέτοια γεγονότα, δεν αρκούν μόνο οι μηχανισμοί των γερμανικών κρατιδίων αλλά θα πρέπει να συνδράμουν οι αρχές σε εθνικό επίπεδο», σχολιάζουν οι εμπειρογνώμονες.

Το μπαλάκι στον υπουργό Εσωτερικών

Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και η Αριστερά (Die Linke), έριξαν το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση καλώντας τον Χριστιανοκοινωνιστή υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ να παραιτηθεί. Από την πλευρά της, η Γερμανίδα μετεωρολόγος Φριντερίκε Ότο δήλωσε στο πρωινό μαγκαζίνο του γερμανικού δικτύου «ARD-Morgenmagazin», πως οι πολίτες δεν ήταν ενήμεροι ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρες. «Υπήρξε προειδοποίηση από τις αρχές ότι ισχυρές βροχοπτώσεις θα έπλητταν τις περιοχές αυτές, όχι όμως ότι θα αποβούν μοιραίες», ανέφερε η Γερμανίδα ειδικός.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις καταστροφικές πλημμύρες που μετέτρεψαν σε απέραντα ποτάμια τη δυτική Γερμανία, οι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε 167 ενώ οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες. Στο κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο, 117 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι πολίτες μαζί με τους διασώστες αναζητούν τους συγγενείς τους που αγνοούνται τα τελευταία 24ωρα. Οι εργασίες αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι έχει αρχίσει η γκρίνια σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας για την απόδοση ευθυνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις