Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Την Τετάρτη το “αντίο” στον “πρίγκιπα”

ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Την Τετάρτη το “αντίο” στον “πρίγκιπα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

19.07.2021 | 19:44

Ενώ περίμεναν με χαρά να τον υποδεχθούν στο σπίτι, ο Τόλης Βοσκόπουλος αποφάσισε να φύγει… Η τραγική ειρωνεία είναι πως σήμερα επρόκειτο να πάρει εξιτήριο. Ο σπουδαίος τραγουδιστής, άσματα του οποίου συνόδευσαν έρωτες και απογοητεύσεις όλων, αισθάνθηκε την προηγούμενη Παρασκευή αδυναμία και αναπνευστική δυσχέρεια, δεδομένου ότι ταλαιπωρούνταν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Προκειμένου να γίνει έλεγχος της κατάστασής του έφυγε από το σπίτι, περιποιημένος και κομψός όπως πάντα και κατευθύνθηκε, με ασθενοφόρο, προς 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου βρίσκονταν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

Έγινε η εισαγωγή και δόθηκε εντολή να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασή του ενώ παράλληλα έλαβε και την απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη. Ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και τον Μάιο, όταν νοσηλεύτηκε και πάλι στο ίδιο νοσοκομείο.

Τον πρόδωσε η καρδιά του

Οι γιατροί, ωστόσο, είχαν ενημερώσει την σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την πολυαγαπημένη τους κόρη Μαρία πως σήμερα, που θα ήταν έτοιμα όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Τόλης Βοσκόπουλος θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι του. Η καρδιά του όμως τον πρόδωσε.  Η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα γίνει την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα, από τις 12 μέχρι τις 3 που θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νεκροταφείου όπου θα έχουν τη δυνατότητα να του πουν το τελευταίο αντίο οι άνθρωποι του στενού του κύκλου.

Οι γυναίκες της ζωής του

Ο Τόλης Βοσκόπουλος μεγάλωσε σε ένα σπίτι με 19 αδελφές, και δεν ήταν τυχαίο ότι οι γυναίκες τον καθόρισαν. Οι γυναίκες, οι έρωτές του η Στέλλα, η Δούκισσα, η Ζωή, η Μαρινέλλα, η Τζούλια, η Αντζελα και φυσικά η κόρη του Μαρία Βοσκοπούλου. Όπως τον καθόρισε και το τραγούδι -κι ας ήθελε να γίνει ηθοποιός, κάτι που ποτέ δεν ξεπέρασε.

Η είσοδος στο χώρο του θεάματος

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, μπήκε νωρίς στον χώρο του θεάματος, και συνολικά συμμετείχε σε περίπου 25 ταινίες. Ταυτόχρονα έκανε σπουδές και σε ωδείο. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η ηθοποιός Στέλλα Στρατηγού, αλλά, σύντομα την καρδιά του έκλεψε η Δούκισσα. Λίγο αργότερα χώρισαν και ο ίδιος επέστρεψε στην πρώτη του γυναίκα. Ωστόσο, στα γυρίσματα της ταινίας “Μαριχουάνα Στοπ” γνώρισε τη Ζωή Λάσκαρη, μια γυναίκα που έσβησε όλες τις προηγούμενες.

“Εγώ ηθοποιός ήθελα να γίνω”

Ο Τόλης Βοσκόπουλος πάντα πίστευε στο υποκριτικό του ταλέντο αλλά η φωνή του επισκίασε το υποκριτικό του ταλέντο. Ωστόσο, μπαίνοντας στο τραγούδι “πήρε μαζί και τον ηθοποιό Βοσκόπουλο”, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος και γι΄αυτό οι εμφανίσεις του διέθεταν πάντα μια θεατρικότητα. Ο Γιώργος Ζαμπέτας που του χάρισε και την πρώτη μεγάλη επιτυχία του, με το τραγούδι “Αγωνία”, το 1968, έγραψε αργότερα στην αυτοβιογραφία του ότι “ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω”.

Η αγάπη για το θέατρο

Την αγάπη του για το θέατρο δεν την ξεπέρασε ποτέ. Κι αν τα πρώτα χρόνια είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις πλάι σε ηθοποιούς όπως ο Αυλωνίτης, η Βλαχοπούλου, η Βασιλειάδου ή ο Χατζηχρήστος, αργότερα κινήθηκε κυρίως στον χώρο των “μιούζικαλ”. Είτε αυτό ήταν “Οι εραστές του ονείρου”, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 με την Ζωή Λάσκαρη, είτε το “Τραγούδα θεατρίνε”, το 1978 με τη Μαρία Αλιφέρη. Ο ίδιος, είκοσι χρόνια μετά, το 1998, μαζί με την Αντζελα Γκερέκου θέλησε να κάνει ένα ακόμα θεατρικό come-back.

Οι τέσσερις συνεντεύξεις του Τόλη Βοσκόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου που έγραψαν ιστορία

Ήταν το 1995 όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος συνάντησε τηλεοπτικά τον Νίκο Χατζηνικολάου σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, που έφυγε σήμερα από τη ζωή γράφοντας τη δική του ιστορία στο λαϊκό τραγούδι, είχε μιλήσει στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” για όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του, της πορείας του και για τις γυναίκες που τον ‘σημάδεψαν’.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, είχε αναφερθεί στη σχέση που είχε με τους γονείς του, καθώς ήταν το 12ο παιδί της οικογένειας και το μοναδικό αγόρι. Όπως είχε αποκαλύψει, ο πατέρας του, στον οποίο είχε αδυναμία, έκανε παιδιά μέχρι να “πετύχει” τελικά το αγόρι. “Τα παιδιά όταν βγαίνουν από την κοιλιά της μάνας τους κλαίνε. Εγώ τραγούδησα” ανέφερε, θέλοντας να δείξει πως ήταν γεννημένος για το τραγούδι.

1998, 2000, 2001

Ακολούθησαν ακόμη τρεις συνεντεύξεις του “πρίγκιπα” του ελληνικού τραγουδιού στον Νίκο Χατζηνικολάου, που έγραψαν ιστορία στην τηλεόραση. Οι συνεντεύξεις προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου τον Δεκέμβριο του 1998

Η συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου το 2000

Η συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω τον Μάρτιο του 2001

Exit mobile version