Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτοσχέδιο αυτόματο πότισμα: Το κόλπο με τη σακούλα
PLUS

Αυτοσχέδιο αυτόματο πότισμα: Το κόλπο με τη σακούλα

Αυτοσχέδιο αυτόματο πότισμα: Η πιο οικονομική λύση

Τα φυτά “υποφέρουν” το καλοκαίρι και από τον ήλιο που τα ταλαιπωρεί αλλά και επειδή οι διακοπές δε μας επιτρέπουν να είμαστε εκεί και να τα φροντίζουμε. Αν δε θέλετε να “φορτώσετε” το γείτονα για να ποτίσει τα φυτά σας όσο εσείς θα λείπετε δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας από όπου και να βρίσκεστε! Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος για την αγαπημένη σας γαρδένια για να επιβιώσει όσο δε θα μπορείτε να την ποτίζετε όσο χρειάζετε.

Θα χρειαστείτε:

-Πλαστικές σακούλες ziploc (που επανασφραγίζονται)

– Κλωστή ή νήμα πολυεστέρα για περισσότερη ανθεκτικότητα

-Ένα ψαλίδι

Πριν περάσουμε στην κατασκευή πρέπει να γνωρίζουμε πόσο νερό περίπου θα χρειάζεται το κάθε φυτο. Για παράδειγμα σε μια πρασινάδα εσωτερικού χώρου που δε χρειάζεται τόσο συχνά πότισμα θα βάλουμε μικρότερη σακούλα.

Η διαδικασία  έχει ως εξής

Περάστε την κλωστή μέσα από μία βελόνα και με αυτή περάστε το πολύ προσεκτικά μέσα από τη σακούλα χωρίς να τη σκίσετε. Σιγουρευτείτε ότι έχετε δέσει καλό κόμπο ώστε να μη γλιστρήσει από την τρύπα. Αφαιρέστε τη βελόνα στη συνέχεια.

Η κλωστή λειτουργεί σαν μικρή βρύση που ρίχνει νερό συνεχόμενα στο χώμα της γλάστρας. Στα φυτά “έκακτης ανάγκης” δημιουργήστε άλλες μικρές τρύπες πάντα με προσοχή.

Δείτε την εναλλακτική λύση με τις μπουκάλες νερού:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις