Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν κατεχόμενα: Τι αναφέρουν τουρκοκυπριακά μέσα
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατεχόμενα: Τι αναφέρουν τουρκοκυπριακά μέσα

Ερντογάν κατεχόμενα: To πρόγραμμα περιλαμβάνει προσευχή στο τζαμί Hala Sultan

Σε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο δημοσιεύουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου (Ercan) λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουλίου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τη yeniduzen, θα μεταβεί στην αποκαλούμενη Βουλή του ψευδοκράτους, από όπου λέγεται ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα για την Βόρεια Κύπρο». Μάλιστα η συνεδρίαση της λεγόμενης Βουλής θα πραγματοποιηθεί ειδικά λόγω της παρουσίας Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Η Κibris postasi αναφέρει ότι αμέσως μετά, στις 17:30, θα βρεθεί στο λεγόμενο Προεδρικό του ψευδοκράτους για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και φορείς των Τουρκοκυπρίων. Στις 19.30 το απόγευμα, η τουρκική αντιπροσωπεία αναμένεται να βρίσκεται στο στάδιο Ατατούρκ της κατεχόμενης Λευκωσίας για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ διάσημων προσωπικοτήτων της σόουμπιζ και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϋλού.

Το πρόγραμμα για την Τρίτη 20 Ιουλίου

Σε ό,τι αφορά την Τρίτη, 20 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσευχή στο τζαμί Hala Sultan, τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ, καθώς και παρέλαση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσούκ, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης, o Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις από το ξενοδοχείο Concorde.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις