Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταστροφές Καρδίτσα: Το μπουρίνι που έπληξε τον Παλαμά
ΕΛΛΑΔΑ

Καταστροφές Καρδίτσα: Το μπουρίνι που έπληξε τον Παλαμά

Καταστροφές Καρδίτσα: Χωρίς ηλεκτροδότηση το κέντρο του Παλαμά

Ισχυρό μπουρίνι έκανε καταστροφικό πέρασμα στον Παλαμά της Καρδίτσας νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου όπου εκδηλώθηκε με  ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι και δυνατούς ανέμους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το KarditsaLive.Net τα καιρικά φαινόμενα από τις 16.30 και μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησαν σημαντικές καταστροφές στην πόλη κυρίως από τους ισχυρούς ανέμους και το χαλάζι.  Επισημαίνεται ότι το κέντρο του Παλαμά παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση αφού η κακοκαιρία έριξε τις κολώνες του ηλεκτρισμού.

Δέντρα έχουν κοπεί στα δύο, στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν από τους ανέμους. Ο δήμαρχος Παλαμά, Γ. Σακελλαρίου επιβεβαίωσε τα σοβαρά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή για άλλη μια φορά τη φετινή χρονιά. Πυρετώδεις είναι οι ενέργειες που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Παλαμά καθώς καλούνται για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων ενώ αίσια και άμεσα έληξε επέμβαση για τον εντοπισμό προσωρινά αγνοούμενων. Σημειώνουμε ότι μετά από ένα διάλειμμα η βροχόπτωση στην περιοχή συνεχίζεται χωρίς ωστόσο την ίδια ένταση.

Από που θα περάσει η “ψυχρή λίμνη”

Στο φαινόμενο «ψυχρή λίμνη», το οποίο φτάνει στη χώρα μας καθώς και το πόσο πιθανό είναι προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. «Η »ψυχρή λίμνη» δίνει το καλοκαίρι έντονα φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα φαινόμενο που έχουμε δει και στη χώρα μας, τον Ιούλιο του 2019 στη Χαλκιδική», σχολίασε αρχικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε», τονίζοντας ότι «κατεβαίνει νοτιότερα αυτή η ψυχρή λίμνη και θα επηρεάσει τις περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα στο Σαββατοκύριακο, κυρίως Κροατία, Σλοβενία και κομμάτια της Ιταλίας».

καρδιτσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις