Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας – εμβολιασμοί: Μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας – εμβολιασμοί: Μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια

Κικίλιας - εμβολιασμοί: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha

Οι υγειονομικοί που έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να εμβολιαστούν, εκτίμησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους νέους να εμβολιαστούν, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια». Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, αν παρ΄ελπίδα οι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν, η πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει ανακοινώσει.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, ένα πολύ μικρό ποσοστό των γιατρών, ένα μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και είναι είτε σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου είχαμε πολλές εισροές και πολλούς θανάτους στα προηγούμενα κύματα, είτε στα Νοσοκομεία όπου είναι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, άνθρωποι επιβαρυμένοι, μεγάλοι σε ηλικία, νομίζω ότι αυτές τις μέρες που μένουν μέχρι τις 16 Αυγούστου και τις υπόλοιπες μέχρι 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς, θα σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

«Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η οργανωμένη Πολιτεία θα πάρει μέτρα, ανακοινώθηκαν, για αυτούς τους λίγους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δουλεύουν σε μονάδες Υγείας και δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ανθρώπινης ζωής». «Προέβλεψε η οργανωμένη Πολιτεία ότι με ταχύτατες διαδικασίες, είτε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, είτε στα Νοσοκομεία, είτε σε ιδιωτικές Κλινικές, θα μπορούν να προσλαμβάνονται νοσηλευτές ή ιατροί ή λοιπό προσωπικό». «Δεν κρύβει κάτι, είναι η μάχη για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται από την πανδημία».

Ξεπεράσαμε τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Ξεπεράσαμε ‘σήμερα’ τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τις τελευταίες 15 μέρες έχουν κλειστεί σχεδόν 600.000 νέα ραντεβού, το 1/3 από αυτά είναι νέων ανθρώπων, ηλικίας 18-29 ετών.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Ερωτηθείς για το τέταρτο κύμα και την λειτουργία των νοσοκομείων ο υπουργός Yγείας είπε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Υπάρχει μια αργή, μικρή αύξηση στις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες κάτι το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται προβληματίζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και δυστυχώς μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους, στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια

«Λένε τα νέα παιδιά: “δεν κινδυνεύω, δεν θα πάθω τίποτα” και “δεν γουστάρω να μου κουνάτε το δάχτυλο”. Να τα δούμε ένα-ένα». «”Δεν θα πάθω τίποτα”. Δεν ισχύει. Μπορεί όχι τόσο σοβαρά όσο οι πιο μεγάλοι άνθρωποι, οι ευπαθείς ομάδες, αλλά βλέπουμε νέους να νοσούν, η αποκατάσταση να είναι δύσκολη ή βαριά και κάποιους να χάνονται. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Επίσης, είναι κρίμα να το μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας, στους φίλους και στην οικογένειά μας».

«Είναι πράξη αντίστασης το να μην εμβολιάζομαι; Όχι. Την ελευθερία τη στερεί ο ιός. Αυτό θέλω να πω στα νέα παιδιά. Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια. Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό το οποίο μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία, θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όπως τα νούμερα σιγά-σιγά δείχνουν ότι το κάνουν, να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους». «Άρα, κόντρα στον ιό, κόντρα στην αρρώστια». «Όχι κόντρα στον εμβολιασμό, κόντρα στα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις