Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 19χρονη Ηλιούπολη – Οικονόμου: “Σύννομες οι διαδικασίες στην υπόθεση”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

19χρονη Ηλιούπολη – Οικονόμου: “Σύννομες οι διαδικασίες στην υπόθεση”

19χρονη Ηλιούπολη - Οικονόμου: Πώς διαχειρίστηκε η ΕΛ.ΑΣ την υπόθεση

Εντός κάθε νομικού πλαισίου λειτούργησε η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση της 19χρόνης από την Ηλιούπολη, που κατήγγειλε ότι βιαζόταν και εκδιδόταν από αστυνομικό, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Πιο αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου παρέθεσε ακριβώς τι συνέβη τις πρώτες ώρες που η καταγγέλλουσα προσήλθε στην ΕΛ.ΑΣ: «Στις 14:10 του περασμένου Σαββάτου προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα ημεδαπή συνοδευόμενη από μία ακόμα γυναίκα μάρτυρα ενώ λίγο αργότερα προσήλθε ένα ακόμα άτομο. Η καταγγέλλουσα ανέφερε προφορικά αξιόποινες πράξεις σε βάρος της από αστυνομικό.

Δεδομένου ότι αφορούσαν αστυνομικό , ο διοικητής ενημέρωσε τηλεφωνικά στις 14:32 την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ως μόνη αρμόδια. Η ενημέρωση διήρκεσε έως τις 14:55 ενώ στις 15:15 κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε να παραλάβει τις δύο γυναίκες. Αφίχθησαν στην υπηρεσία στις 16:30. Στις 19:15 ξεκίνησε η ένορκη κατάθεση της καταγγέλλουσας. Διήρκεσε περίπου 4 ώρες παρουσία πραγματογνώμονα ψυχολόγου. Από τη λήξη κατάθεσης έως τις 0:30 η προαναφερθείσα συνέταξε έκθεση πραγματογνωμοσύνης».

Καμία πολιτική διάσταση

Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική διάσταση επι του θέματος, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν ήταν μέλος της ΝΔ, ενώ στη δημοσιότητα βγήκε έγγραφο που ήθελε τον εν λόγω αστυνομικό να μετατίθεται στο τότε Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά η μετάθεσή του ακυρώθηκε την ίδια μέρα που υπογράφηκε το σχετικό έγγραφο. Ακόμη, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η αστυνομία εξετάζει την συμμετοχή κι άλλων ατόμων. «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε σύντομα νεότερα στοιχεία γύρω από την τραγική αυτή υπόθεση» προσέθεσε ενώ συμπλήρωσε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ήρθε η καταγγέλλουσα σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους κατηγορούμενους. Ουδέποτε η καταγγέλλουσα εκδήλωσε επιθυμία διορισμού νόμιμου παραβάτη ωστόσο ήρθε σε επικοινωνία με δικηγόρο. Εξετάστηκε με την ευαισθησία ποια απαιτείτο. Υπάρχει ισχυρό κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα της και στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις