Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διπλό μηχανογραφικό 2021: Περισσότερες επιλογές φέτος για τους υποψήφιους
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό μηχανογραφικό 2021: Περισσότερες επιλογές φέτος για τους υποψήφιους

Διπλό μηχανογραφικό 2021: Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Καινοτομία φέτος η νέα ‘έκδοση” μηχανογραφικού από το Υπουργείο Παιδείας αφού οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 θα έχουν περισσότερες επιλογές όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως. Πιο αναλυτικά, φέτος θα δούμε ένα Μηχανογραφικό, το οποίο συμπεριλαμβάνει 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και τα δύο Μηχανογραφικά (παραδοσιακό και παράλληλο) ή ένα από τα δύο.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο παράλληλο Μηχανογραφικό, τονίζοντας ότι με αυτό υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τα παιδιά και μάλιστα με ειδικότητες αυξημένης ζήτησης.

Η ένταξη των ΙΕΚ

Για τη φετινή χρονιά οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν εκτός από τα Τμήματα των ΑΕΙ και ένα παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίου που θα περιέχει συνολικά 519 Τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ. Κάθε υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο Μηχανογραφικά Δελτία.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και δεν «πιάνουν» τις βάσεις που θα διαμορφώσει η ΕΒΕ σε κάθε Τμήμα του επιστημονικού πεδίου τους θα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο το δεύτερο Μηχανογραφικό για την εισαγωγής τους σε Δημόσιο ΙΕΚ. Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου. Ωστόσο εάν κάποιος υποψήφιος, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαχθεί και σε Πανεπιστήμιο αλλά και σε ΙΕΚ, τότε θα πρέπει να επιλέξει που θέλει να φοιτήσει.

καθηγητής δείχνει σε μαθητή

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για το παράλληλο Μηχανογραφικό

«Ακόμα περισσότερες επιλογές για τα παιδιά μας, για να ανακαλύψουν τον δρόμο που τους ταιριάζει περισσότερο, για να έχουν πραγματικές προοπτικές στη ζωή τους, αξιοποιώντας τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους.
Φέτος, για πρώτη φορά, θα έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε ΑΕΙ ή/και μηχανογραφικό σε εισαγωγή σε Δημόσιο ΙΕΚ για ειδικότητες σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας:

-Web designer – developer
-Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
-Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας
-Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Περισσότερες επιλογές με επαγγελματική αποκατάσταση, πραγματικές προοπτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις