Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδός δημοσιογράφος: Πέθανε ο Πέτερ Ντε Βρις
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδός δημοσιογράφος: Πέθανε ο Πέτερ Ντε Βρις

Ολλανδός δημοσιογράφος: Έχουν γίνει δύο συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση κατά του ρεπόρτερ

Κόπηκε το νήμα της ζωής του διάσημου Ολλανδού  αστυνομικού ρεπόρτερ, Πέτερ Ντε Βρις, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που προκλήθηκαν από πυροβολισμούς με στόχο τον ίδιο σε κεντρικό δρόμο του Άμστερνταμ. Η επίθεση κατά του αστυνομικού ρεπόρτερ έλαβε χώρα το βράδυ της 6ης Ιουλίου, λίγα λεπτά αφότου αποχώρησε από τα στούντιο του RTL. Ο Ντε Βρις δέχθηκε πυρά και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Αμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου για μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως μεταδίδουν ολλανδικά μέσα, τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί για πιθανή εμπλοκή τους στην επίθεση κατά του αστυνομικού ρεπόρτερ. Η επίθεση κατά του Ντε Βρις προκάλεσε την αντίδραση του πολιτικού κόσμου της Ολλανδίας, με τον Μαρκ Ρούτε να την χαρακτηρίζει «σοκαριστική και αδιανόητη».

 Η επίθεση που αναστάτωσε τον κόσμο

«Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας», είπε ο Μαρκ Ρούτε, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη.

Ο Ντε Βρις είχε γίνει γνωστός για τις έρευνές του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου. Ο Ντε Βρις κέρδισε το 2008 ένα διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χολογουέι στην Αρούμπα το 2005.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις