Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σερβιτόρα Ηλιούπολη: Πώς κατάφερε να την κρύψει τη 19χρονη – Μια ηρωική πράξη
ΕΛΛΑΔΑ

Σερβιτόρα Ηλιούπολη: Πώς κατάφερε να την κρύψει τη 19χρονη – Μια ηρωική πράξη

Σερβιτόρα Ηλιούπολη: Η πράξη που ενδέχεται να σώσει κι άλλες ζωές

Δύσκολο και τρομακτικό παράλληλα να το συλλάβει ανθρώπινος νους την κόλαση που πέρασε η 19χρονη από την Ηλιούπολη στα χέρια του αστυνομικού που την κακοποιούσε και την εξέδιδε, με το εξίσου αδιανόητο παρελθόν κακοποίησης από τον ίδιο της τον πατέρα. Οι καθημερινές εξελίξεις στην υπόθεση της νεαρής που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι ραγδαίες και αλλεπάλληλες.  Μέσα στην κόλαση αυτή όμως, βρέθηκε ο  φύλακας άγγελός της που έβαλε τέλος στον εφιάλτη της. Δεν ήταν ούτε φίλη ούτε οικογένεια ούτε συγγενής. Ήταν μια άγνωστη σερβιτόρα που παρατήρησε τα σημάδια της βίας, της ψιθύρισε στο αυτί πως θα την βοηθήσει και όταν η 19χρονη κατάφερε να το σκάσει από το βιαστή και βασανιστή της, την έκρυψε και ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά και φεμινιστική ομάδα καθώς και δικηγόρους.

Χάρη στη κινητοποίηση αυτής της 25χρονης ηρωίδας οι ένοχοι βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και οι πιθανότητες να σωθούν κι άλλα κορίτσια από τα δεσμά του trafficking είναι πολύ μεγάλες.  Όπως αναφέρει η 25χρονη, την Παρασκευή 9 Ιουλίου εργαζόταν όταν κάποια στιγμή είδε τη 19χρονη με τον άνδρα, να φεύγουν με τη μηχανή. Η ίδια παρατήρησε πως το πρόσωπό της ήταν πρησμένο. Την επόμενη ημέρα ενώ περνούσε από το σπίτι της για τη δουλειά της, είδε ξανά τη 19χρονη και σταμάτησε να της μιλήσει.

Πώς κατάφερε να κρύψει την κακοποιημένη 19χρονη;

«Με το που με είδε βούρκωσε και μου έκανε νοήματα ότι δε θέλει να μιλήσει. Εγώ τη ρώτησα αν προχθές ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει και εκείνη μου έκανε πάλι νόημα βουρκωμένη ότι δε μπορεί να μιλήσει» ανέφερε σύμφωνα με το lifo.gr η νεαρή σερβιτόρα. Η 19χρονη έφυγε, όμως αργότερα εμφανίστηκε στο καφέ όπου εργαζόταν η 25χρονη, ζητώντας να μιλήσουν. «Εγώ αμέσως βγήκα από το μαγαζί και την πήρα και πήγαμε λίγο παρακάτω να μιλήσουμε και άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι ο σύντροφός της την χτυπάει και ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει και ότι την εκδίδει παρά τη θέλησή της.

Τότε προσπάθησα να την ηρεμήσω γιατί ήταν πολύ φορτισμένη, την αγκάλιασα και την πήρα και πήγαμε στο μαγαζί, όπου της έδωσα νερό και καθίσαμε να μιλήσουμε.» Η 19χρονη περιέγραψε πως ο 39χρονος την κρατούσε παρά τη θέλησή της και πώς κατάφερε να αποδράσει. Ωστόσο, κάποια στιγμή, ενώ τα δύο κορίτσια μιλούσαν, είδαν τον αστυνομικό πάνω στη μηχανή να κάνει βόλτες στην περιοχή.

Η στιγμή της λύτρωσης

«Τον είδαμε να είναι πάνω στη μηχανή του και να κάνει βόλτες, τότε κατάλαβα ότι αυτός την έψαχνε και της είπα να πάει στο μπάνιο να κρυφτεί, όπως και έκανε. Μετά αυτός πέρασε άλλες δύο φορές, ενώ εκείνη συνέχισε να είναι στην τουαλέτα. Μετά την πήγαμε στην αποθήκη» συμπλήρωσε η νεαρή κοπέλα. Όσο το κορίτσι κρυβόταν, η 25χρονη επικοινώνησε με ανθρώπους και φορείς που την κατηύθυναν και στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία. Εν τω μεταξύ, η δικηγόρος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη ανέφερε χθες πως έχουν επικοινωνήσει μαζί της άλλες τρεις κοπέλες «που έχουν περάσει τα ίδια», γνωστοποιώντας πως έχει πληροφορία ότι απελευθερώθηκε άλλη μία κοπέλα, που ήταν και εκείνη αιχμάλωτη, η οποία φοβάται να μιλήσει.

«Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου τρεις κοπέλες που έχουν περάσει τα ίδια στα χέρια του ίδιου ανθρώπου, μία εκ των οποίων μου έχει μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για άλλους ανθρώπους εκτός από αυτόν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος της 19χρονης, αναφερόμενη στον αστυνομικό που έχει προφυλακιστεί. «Θα προσπαθήσω να δώσω στην ανακρίτρια ό,τι στοιχεία έχω για να παρασχεθεί ασφάλεια, γιατί η συνεννόηση που έχω είναι προς τον σκοπό να προσέλθουν στην ανακρίτρια», συμπλήρωσε η κ. Λεγάκη. Οι τρεις κοπέλες δεν έχουν κάνει επίσημες καταγγελίες στις αρχές, σημείωσε, τονίζοντας ότι «κάποια από αυτά τα θύματα είναι ακόμη απολύτως τρομοκρατημένα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις