Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πέτσας Καρπενήσι: Πιέσεις για εμβολιασμούς – «Δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη…», είπε ο Μητροπολίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας Καρπενήσι: Πιέσεις για εμβολιασμούς – «Δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη…», είπε ο Μητροπολίτης

Πέτσας Καρπενήσι: Μήνυμα για μαζικό εμβολιασμό έστειλε από το Καρπενήσι ο αναπληρωτής υφυπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συνάντησε μεταξύ άλλων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου με τον οποίο συζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στο έργο του εμβολιασμού στην Ευρυτανία Δεν έκρυψε την έκπληξη, αλλά και την ανησυχία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν στη σύσκεψη προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε την παρουσίαση του Σωτήρη Τσιόδρα και είδε ότι ο νομός με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα είναι αυτός της Ευρυτανίας.

Στο 32% ήταν το ποσοστό του πληθυσμού που είχε κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, όταν σε όλη την επικράτεια ήταν 48%. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες επισκέφθηκε εσπευσμένα το Καρπενήσι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πέτσας συνάντησε μεταξύ άλλων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στο έργο του εμβολιασμού στην Ευρυτανία.

Ωστόσο, η απάντηση του ιεράρχη δεν τον ενθουσίασε. «Εγώ σας το λέω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ», ανέφερε ο κ. Γεώργιος και συνέχισε στον ίδιο τόνο απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών: «Αν σας δείξω επιστολές, email, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές. Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό», κατέληξε…

Οι συναντήσεις

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Καρπενησίου παρουσία του βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, των δήμαρχων Καρπενησίου και Αγράφων Νίκου Σουλιώτη και Αλέξη Καρδαμπίκη και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων ο κύριος Πέτσας τόνισε πως η αποστολή που του έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό είναι απλή. Όλοι μαζί να κινητοποιήσουν τους συμπολίτες που δεν έχουν πειστεί να κάνουν το εμβόλιο.

Εμβολιαζόμαστε σημαίνει ζούμε επεσήμανε ο κύριος Πέτσας που αναφέρθηκε και στις κινητές μονάδες εμβολιασμού λέγοντας πως η κυβέρνηση δίνει και αυτή την απλή διαδικασία. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας ώστε το πρόγραμμα Ελευθερία να πετύχει, είπε ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης τόνισε πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ώστε να ανεβάσουμε το τείχος ανοσίας πιο ψηλά, ενώ ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρθηκε στα πανηγύρια ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού και ζήτησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ο δεύτερος σταθμός στην επίσκεψη του κυρίου Πέτσα ήταν το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού.

Είμαστε στο πλευρό σας σε αυτή την εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης ενώ ο κύριος Πέτσας επεσήμανε πως δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε δύο επίπεδα, την επικοινωνία και την ουσία του προγράμματος Ελευθερία.

Η επίσκεψη του Κυρίου Πέτσα στο Καρπενήσι ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Δείτε το video

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις