Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

14.07.2021 | 09:37

Βαφτίσια στην Πάτμο για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού. Το ζευγάρι βάφτισε τον γιο τους στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης με καλεσμένους μόλις 30 άτομα. Ο μικρός θα ακούει στο όνομα Παναγιώτης-Αντώνιος. Καλός χριστιανός να ευχηθούμε. Βαφτίσια και στην Τήνο, όπου βρέθηκε πριν λίγες ημέρες το πρωθυπουργικό ζεύγος με αφορμή την βάφτιση της εγγονής της αδερφής του πρωθυπουργού Αλεξάνδρας Μητσοτάκη. Στο νησί και η Ντόρα, αλλά και η Αλεξία Μπακογιάννη, που παραβρέθηκαν στην λιτή βάφτιση, αλλά και στο επίσης λιτό γεύμα που ακολούθησε σε ταβέρνα του χωριού.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Έντονες είναι οι προετοιμασίες στο προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που θα εορταστεί στα πρότυπα της περυσινής τελετής. Φέτος ο αριθμός των προσκεκλημένων θα αγγίξει τους 600 και εκτός από τους αγωνιστές της χούντας και τους πολιτικούς θα προσκληθούν και υγειονομικοί, που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ολοκλήρωσε

Και την δεύτερη δόση του εμβολίου πραγματοποίησε ο δήμαρχος της Αθήνας, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσω των social media. Μάλιστα συνόδευσε την δημοσίευση με μία φωτογραφία, όπου κρατά στο χέρι του το καπάκι της σύριγγας για να ξορκίσει και τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στην πρώτη του δόση ότι δήθεν δεν εμβολιάστηκε γιατί η σύριγγα ήταν καλυμμένη με το καπάκι.

 

 

 

Η έφοδος

Μια ακόμη έφοδο πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Κωστής Χατζηδάκης, αυτή τη φορά στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Κόρινθο. Και η έφοδος έβγαλε «λαβράκια», αφού αμέσως μετά ο υπουργός Εργασίας παρέπεμψε στο πειθαρχικό την γενική διευθύντρια για καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, για προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά και για τα χαλασμένα air conditions. Πάντως προς πληροφόρηση των ενδιαφερομένων, οι έφοδοι του υπουργού θα συνεχιστούν, οπότε ας έχουν τον νου τους.

 

 

Μεγάλη αλλαγή

Μια μεγάλη αλλαγή στα εργασιακά δεδομένα φέρνει μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία δικαιώνει εργαζόμενο σε λογιστήριο νοσοκομείου για τις ώρες που δούλευε μπροστά σε υπολογιστή χωρίς ξεκούραση. Σύμφωνα με την απόφαση, όσοι εργαζόμενοι χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα πρέπει ανά δύο ώρες να κάνουν ένα 15λεπτο διάλειμμα ή να ασχολούνται με άλλες εργασίες γραφείου και αν αυτό δεν συμβεί μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για ηθική βλάβη. Η απόφαση θα προκαλέσει αλλαγές στην εργασία των υπαλλήλων και η αρχή θα γίνει από τον δημόσιο τομέα.

 

 

Λίγες έμειναν

Λίγες ημέρες έμειναν για να γίνει μητέρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και η ίδια δείχνει να ανυπομονεί. Πριν λίγες ημέρες έκανε μια ανάρτηση στα social media με την φωτογραφία ενός μπιμπερό και έγραψε «Λίγες ημέρες έμειναν!». Με το καλό να ευχηθούμε τόσο στην ίδια, όσο και στον σύντροφό της Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος έχει την ίδια αγωνία που θα γίνει πρώτη φορά πατέρας.

 

 

Το τηλεφώνημα

Ένα απρόσεμνο τηλεφώνημα δέχτηκε ο μικρός Δημήτρης από την Ναύπακτο, που αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις παρά το γεγονός ότι έχασε και τους δύο του γονείς πριν λίγους μήνες λόγω κορονοϊού. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο πρωθυπουργός, που τον συνεχάρη για την ψυχική δύναμη που επέδειξε όλα αυτό το διάστημα. Για την ιστορία, ο Δημήτρης συγκέντρωσε πάνω από 18.700 μόρια και μάλλον η πρώτη του επιλογή θα είναι η ιατρική. Πολλά συγχαρητήρια.

 

 

Έξοδος

Με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποίησε βραδυνή έξοδο πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας. Οι τρεις τους βρέθηκαν στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, όπου παρακολούθησαν την μουσική παράσταση «Τα σχήματα των αστεριών» της Τάνιας Τσανακλίδου και της Λίνας Νικολακοπούλου. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός είχε την ευακαιρία να συνομιλήσει με τους πρωταγωνιστές της παράστασης και να φωτογραφηθεί μαζί τους ευδιάθετος και χαλαρός.

Γενέθλια

Γενέθλια είχε πριν λίγες ημέρες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που έκλεισε τα 36 του χρόνια . Δυστυχώς, όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, το βαρύ του πρόγραμμα τον ανάγκασε να γιορτάσει στο γραφείο του με μία τούρτα. «Γενέθλια στο γραφείο μετά από προσγείωση από Στρασβούργο μεταξύ Επιτροπών, προβών για το webinar του φόρουμ των Δελφών και συνεδριάσεις με την ομάδα μου. 36 κιόλας». Πολύχρονος να ευχηθούμε.

 

 

Χιούμορ στη Βουλή

Δύο περιπτώσεις αστεϊσμών στην Βουλή θα παραθέσουμε και όποιος γέλασε, γέλασε. Η πρώτη αφορά στον Γιάννη Ραγκούση, που με αφορμή την υπόθεση Χαρδαλιά, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης του είπε: «Σήμερα όλη μέρα κ. Τσιάρα σας βλέπουμε με το κινητό στο χέρι σαν κάτι να σας δυσκολέυει, πακιστανικό είναι;». Η  δεύτερη αφορά στον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, που απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη, του είπε: «Λέτε πολλά ανέκδοτα, μου θυμίζετε το ανέκδοτο με την ομάδα πόλο που χάνει με 10-0 ,αλλά πανηγυρίζει που δεν πνίγηκε κανείς».

 

 

Η φασαρία του Βαγγέλη

Την έντονη αντίδραση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκάλεσε πριν λίγες ημέρες το γεγονός ότι από το Ευρωκοινοβούλιο έλειπε η επιγραφή «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Η επιγραφή αυτή βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο σημείο, εκεί όπου ενώνονται τα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου με την αίθουσα της Ολομέλειας. Ο κ. Μεϊμαράκης αμέσως έστειλε επιστολή για να μάθει τον λόγο και οι υπηρεσίες των Βρυξελλών του απάντησαν ότι λόγω των εργασιών συντήρησης των κτιρίων η ταμπέλα είχε υποστεί φθορές και θα αντικατασταθεί σε λίγες ημέρες.

Exit mobile version