Γαλατασαράι: Ο τουρκικός παραλογισμός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλατασαράι: Ο τουρκικός παραλογισμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Γαλατασαράι: «Η συμπεριφορά των Ελλήνων ειναι ντροπή. Εμείς ήρθαμε ως φίλοι να παίξουμε φιλικό με τον Ολυμπιακό. Πρέπει οι Έλληνες να μας ζητήσουν συγγνώμη...»!

14.07.2021 | 09:25

Είναι αλήθεια. Οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία που ζητούσαν και εκεί που μας χρώσταγαν θέλουν να μας πάρουν και το… βόδι! Μόλις η ποδοσφαιρική ομάδα Γαλατασαράι πάτησε το πόδι της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ζητήθηκε απο τις αρμόδιες αρχές να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του covid-19 κάνοντας σε όλη την αποστολή rapid test, εκείνοι αρνήθηκαν και δείχνοντας το δικό τους PCR, που είχαν κανει πριν απο 72 ώρες, ζήτησαν να περάσουν προκειμένου να παίξουν με τον Ολυμπιακό σε έναν φιλικό αγώνα που είχαν κλείσει εδώ και καιρό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Παρά τις διαβουλεύσεις δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Έτσι η ομαδα της Τουρκίας, για την ακρίβεια ο γνωστός προπονητής Φατίχ Τερίμ, που κάποτε συζητούσε να αναλάβει τον πρωταθλητή Ελλαδος, μίλησε με την Πρεσβεία της Τουρκίας, η οποία επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Τσαβούσογλου.

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Παρά τις όποιες διαπραγματεύσεις, ο προπονητής Τερίμ πήρε την ομάδα του και επέστρεψε στην Τουρκία, λέγοντας πως «η συμπεριφορά των Ελλήνων ειναι ντροπή. Εμείς ήρθαμε ως φίλοι να παίξουμε φιλικό με τον Ολυμπιακό. Πρέπει οι Έλληνες να μας ζητήσουν συγγνώμη…»!! Βέβαια ο Φατίχ Τερίμ ξεχνά πως η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά τα πρωτόκολλα για τον κορονϊιό. Και πρέπει να θυμίσουμε στον Τούρκο προπονητή πως σε όποια χώρα της Ευρώπης και αν πήγαινε και το παιχνιδι δεν ήταν υπό την αιγίδα της UEFA, η κατάσταση θα ήταν ίδια! Θα εφάρμοζε η κάθε χώρα τα μέτρα που η Ενωμένη Ευρώπη έχει πάρει για την αντιμετώπιση του ύπουλου και φονιά ιού.

Η βαλίτσα θα πάει μακριά

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως ο αρμόδιος υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεπέρασε τον εαυτό του δείχνοντας όλη του την αυστηρότητα στην τουρκική Γαλατασαράι! Κάποιοι μάλιστα λένε πως επειδή είχε προηγηθεί μια ίδια περίπτωση με άλλη τουρκική ομάδα με παίκτες που ήταν φορείς και ο κ. Χαρδαλιάς είναι ήδη στη… σέντρα, για αυτο πήρε τέτοια θέση! Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως επείδη ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ΑΕΚτζής «σταμάτησε» την προετοιμασία του Ολυμπιακού, μιας και το φιλικό με την τουρκική Γαλατασαράι θα ήταν ο τελευταίος αγώνας προετοιμασίας του πρωταθλητή για την δεύτερη φάση των προκριματικών για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάποιες θέσεις που συζητούνται από πολλούς στα γνωστά ποδοσφαιρικά στέκια! Εδώ να υπογραμμίσω πως ο αρμόδιος υφυπουργός τήρησε τα πρωτόκολλα, όπως ορίζονται απο τους ειδικούς. Και πολύ σωστά λέει πως «…εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη».

Φαίνεται όμως πως με την υπόθεση αυτή δεν έχουμε τελειώσει… Οι Τούρκοι θα την πάνε την βαλίτσα παραπέρα! Θα την προχωρήσουν την υπόθεση όσο μπορούν πιο μακριά! Έτσι είχαμε έντονη διαμαρτυρία του Τσαβούσογλου στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος απάντησε το ίδιο σκληρά στον Τούρκο συνάδελφό του. Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν το ζήτημα στην UEFA και στην FIFA! Θα ζητήσουν μάλιστα την βαριά τιμωρία της Ελλάδος, γιατί έδειξε στάση ρατσιστική! Τώρα οι Τούρκοι πού είδαν την ανήθικη στάση και πρακτική, την ρατσιστική επίθεση των Ελλήνων εις βάρος τους, όπως καταγγέλλουν, δεν μπορώ να καταλάβω.

Exit mobile version