Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υποχρεωτικός εμβολιασμός Ελλάδα: “Ουδείς μπορεί να αποκλείσει εξειδικευμένα μέτρα στο Δημόσιο”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός Ελλάδα: “Ουδείς μπορεί να αποκλείσει εξειδικευμένα μέτρα στο Δημόσιο”

Υποχρεωτικός εμβολιασμός Ελλάδα: Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε στην ΕΡΤ όπου και είπε πως αν και δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή εξειδικευμένα μέτρα στο Δημόσιο, ουδείς μπορεί να τα αποκλείσει, με δεδομένο ότι συνδέονται με τη νομική υποχρέωση που διαμορφώνεται. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρονταν στα νέα μέτρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα από τον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής όσον αφορά το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων, ενώ υπογράμμισε ότι η αναστολή είναι ένα μέτρο που δίνει τη δυνατότητα της προσαρμογής, το νόημα της αναστολής είναι ο χρόνος που δίνεται στην επιχείρηση και τον εργαζόμενο να αποφασίσουν, δεν μπορεί να είναι επ΄ άπειρον.

Αναφορικά με την Εκκλησία, ο υπουργός σημείωσε ότι “οι θεολογικές απόψεις είναι κάτι, όπως και οι επιστημονικές θέσεις είναι κάτι άλλο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το σχήμα του ιερέως, που να επηρεάζει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση”. Τέλος, σχετικά με το Δημόσιο, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι έχουν δεσμευθεί για μπόνους αποδοτικότητας στο Δημόσιο, το οποίο θα δίνεται για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων μίας οργανικής μονάδας, με προϋπόθεση η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Κωνσταντίνος Δρούλιας: “Έκανα το εμβόλιο και κόλλησα. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου”
Λινού: Εάν δεν πάρουμε μέτρα τα κρούσματα θα φτάσουν τις 10.000
Johnson&Johnson: Νέα προειδοποίηση από τον FDA για το σύνδρομο Guillain-Barré

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις