Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλαδικές 2021 – Πομάκα: Σελμά, η μαθήτρια που διέπρεψε στις εξετάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2021 – Πομάκα: Σελμά, η μαθήτρια που διέπρεψε στις εξετάσεις

Πανελλαδικές 2021 - Πομάκα: Η ανάρτηση του πατέρα τα λέει όλα.

Πομάκοι, η καρδιά τους χτυπά ελληνικά και στις φλέβες τους ρέει αίμα γαλάζιο. Οι εγκληματικές πολιτικές τους πέταξαν βορά στις ορέξεις της τουρκικής προπαγάνδας και στα σχέδια αμφισβήτησης του status της Θράκης. Όμως οι Πομάκοι σε κάθε ευκαιρία δείχνουν πως η ψυχή τους είναι Ελληνική και αποκηρύσσουν τα εγκληματικά σχέδια της Άγκυρας και του πρακτορικού προξενείου της Κομοτηνής.

Μια πομακοπούλα, η Σελμά Καραχότζα, διέπρεψε στις πανελλαδικές εξετάσεις, με 17.260 μόρια, όπως με περηφάνεια δημοσιοποίησε ο πατέρας της, κάνοντας τα όνειρα της πραγματικότητα. Να σπουδάσει στα ελληνικά πανεπιστήμια και να προσφέρει στην πατρίδα της.

Ο Σέμπα Καραχότζα, πατέρας της, τονίζει με βαθύ νόημα πως ευτυχώς που η κόρη του δεν φοίτησε σε μειονοτικό σχολείο και μπόρεσε να έχει σωστή παιδεία, υπονοώντας που σε αυτά γίνεται μονάχα προπαγάνδα.

Η ανάρτηση

Αυτή η μικρή ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΑ, Σελμά Καρα-Χότζα, 18 χρονών παρά κάτι μήνες πλέον, σήμερα με έκανε τον πιο ευτυχισμένο και υπερήφανο πατέρα. Χωρίς να έχει πάει ούτε μια μέρα φροντιστήριο, δεν είχα την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, έγραψε 17.260 μόρια. Εκτός από υπερήφανος όμως, νιώθω και απόλυτα δικαιωμένος που από την πρώτη στιγμή αποφάσισα, κανένα από τα δικά μου παιδιά να μην πατήσει το πόδι του στο (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ) μειονοτικό σχολείο.

Φοίτησε στο Ελληνόφωνο νηπιαγωγείο Προσηλίου, στο 5ο Δημοτικό Ξάνθης, στο 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης και στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.

Ένα απέραντο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων.

Ασφαλώς, τόσα και πολύ περισσότερα μόρια έγραψαν κι άλλα παιδιά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια

Εδώ όμως υπάρχουν οι εξής ιδιαιτερότητες.

Πρώτον η Σελμά αυτό το πέτυχε μόνη της, χωρίς βοήθεια και φροντιστήρια.

Δεύτερον μιλάμε για ένα παιδί του οποίου η μητρική γλώσσα δεν είναι η Ελληνική αλλά η πομάκικη κι αυτό έκανε πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια της παρόλο που μιλάει άψογα ελληνικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις