Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Πώς γδύνουν τα θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Πώς γδύνουν τα θύματα

Απάτες: Πίστεψε σε υποσχέσεις αγνώστων και έχασε πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και τα κοσμήματα που φορούσε.

«Γαλαντόμοι» απατεώνες, τάζουν δήθεν επιστροφές από τα παρακρατηθέντα της Εφορίας και κατακλέβουν τους εύπιστους πολίτες, οι οποίοι στο τέλος συνειδοποιούν τη μεγάλη ζημιά! Θύμα δύο τέτοιων επιτήδειων έπεσε μια ηλικιωμένη στη Λαμία, η οποία πίστεψε στα λεγόμενά τους ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο επρόκειτο να λάβει μεγάλο ποσό ως επιστροφή από την Εφορία. Όχι μόνο δεν υπήρχε ποσό επιστροφής, αλλά πλήρωσε την ευπιστία της με ποσό άνω των 10.000 ευρώ. Οι δράστες, που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία και σχηματίστηκε ήδη δικογραφία σε βάρος τους, δεν δίστασαν να της αφαιρέσουν ακόμη και τα χρυσαφικά που φορούσε (!) για «την ολοκλήρωση της διαδικασίας»!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εξιχνιάσθηκε άμεσα από αστυνομικούς της ασφάλειας Λαμίας, υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, στην ίδια πόλη. Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Στη συνέχεια η Αστυνομία παραθέτει τον τρόπο δράσης του διδύμου:

Την επιβίβασαν στο όχημά τους

«Ειδικότερα οι ανωτέρω, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν την ηλικιωμένη ενώ εκείνη βρισκόταν πεζή σε περιοχή της Λαμίας και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία, την έπεισαν να επιβιβασθεί στο όχημά τους, για να την μεταφέρουν στην οικία της. Ακολούθως, με το προαναφερόμενο πρόσχημα, ένας εκ των δραστών εισήλθε με την ηλικιωμένη στην οικία της, όπου κατάφερε να της αποσπάσει χρηματικό ποσό (για την ολοκλήρωση της διαδικασίας), καθώς και διάφορα κοσμήματα που φορούσε, πείθοντας την παθούσα ότι δήθεν θα προέβαινε στην ασφάλισή τους.

Βρήκε στη ντουλάπα 10.000 ευρώ

Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή του στην οικία, ο δράστης αφαίρεσε φάκελο με χρηματικό ποσό(σ.σ. 10.000 ευρώ), που βρισκόταν σε ντουλάπα του σπιτιού, χωρίς να γίνει αντιληπτός από την ηλικιωμένη. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, η οποία προσπαθεί να διαπιστώσει αν οι δύο προαναφερθέντες έχουν τάξει «επιστροφές» από την Εφορία και σε άλλα πρόσωπα.

Και στην Άρτα

Ότι οι δήθεν επιστροφές από την Εφορία, που τάζουν ωστόσο, δράστες απατών, είναι συχνό φαινόμενο, αποδεικνύεται και από τον εντοπισμό, προ δέκα πέντε ημερών, «ζευγαριού λογιστών», που μοίραζε… απλόχερα σε ηλικιωμένους της Άρτας, άντρες και γυναίκες, «επιστροφές». από την Εφορία, ύψους χιλιάδων ευρώ (!) Ή, ανάλογα με την περίπτωση, υποστήριζαν, ότι στενά συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων τους… δήθεν χρωστούσαν μεγάλα ποσά και απαιτούσαν να τους καταβληθούν άμεσα «για να μην προσφύγουν στην Αστυνομία»!

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του «λογιστή», ενώ ψάχνουν την γυναίκα, η οποία μαζί του εμφανιζόταν κι εκείνη σαν λογίστρια. Διαπιστώθηκε, τότε, η εμπλοκή σε δύο ακόμη περιπτώσεις του κατηγορούμενου. Προέκυψε ότι λίγη ώρα πιο πριν, ο κατηγορούμενος και η άγνωστη συνεργός του είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλη ηλικιωμένη, στην οποία η άγνωστη γυναίκα παρουσιάστηκε ως λογίστρια των γιων της, που δήθεν δικαούνταν χρηματικό ποσό 16.000 ευρώ. Αφού την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό του, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, χωρίς όμως εκείνη να ενδώσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις