Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στάσεις λεωφορείων – μέλισσες: Το δίκτυο «Living Roofs» στην Αγγλία
ΚΟΣΜΟΣ

Στάσεις λεωφορείων – μέλισσες: Το δίκτυο «Living Roofs» στην Αγγλία

Στάσεις λεωφορείων - μέλισσες: Η κίνηση της αγγλικής πόλης Λέστερ

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της συρρίκνωσης του πληθυσμού των μελισσών, η αγγλική πόλη Λέστερ μεταμορφώνει στάσεις λεωφορείων σε στάσεις μελισσών. Το δίκτυο «Living Roofs» αποτελείται από 30 στάσεις λεωφορείων των οποίων το στέγαστρο έχει επικαλυφθεί με ένα μίγμα αγριολούλουδων και σέδου, αγαπημένου φυτού των επικονιαστών. Τα καταφύγια αυτά πρόκειται να συνδράμουν σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για βιοποικιλότητα και κλιματική ανθεκτικότητα, θα απορροφούν το νερό της βροχής που θα πέφτει στο στέγαστρο, θα συνεισφέρουν στον περιορισμό του φαινομένου της αστικής «θερμικής νησίδας» και θα βοηθήσουν να γίνει η πόλη ένα πιο «πράσινο» μέρος.

«Είναι σπουδαίο να βλέπεις να εμφανίζονται σε όλη την πόλη τα πρώτα ζωντανά καταφύγια στα στέγαστρα των στάσεων λεωφορείων του Λέστερ» είπε ο αντιδήμαρχος Adam Clarke, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Έχουμε ήδη φανταστική αντίδραση από κόσμο που είναι όσο κι εμείς ενθουσιασμένος να βλέπει να υλοποιείται αυτή η φιλική, με μέλισσα και πεταλούδα, ανακαίνιση των στεγάστρων των στάσεων μας. Αλλά αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά οφέλη της ανακαίνισης των στεγάστρων των στάσεων σε όλη την πόλη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clear Channel UK (@clearchanneluk)

Τα νέα στέγαστρα για μηδενικό ίχνος άνθρακα

Τα νέα, μοντέρνα στέγαστρα θα είναι σπουδαία για τους επιβάτες και το μίγμα ηλιακής ενέργειας και ζωντανών στεγάστρων θα είναι άλλο ένα βήμα στο πλαίσιο της φιλοδοξίας μας να είμαστε έως το 2030 μια πόλη με μηδενικό ίχνος άνθρακα. Και τα νέα στέγαστρα θα είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα της δουλειάς μας να ολοκληρώσουμε έναν νέο με μηδενικό ίχνος άνθρακα σταθμό λεωφορείων στo St. Margaret’s». Το πρότζεκτ «Living Roofs» υλοποιείται στο πλαίσιο νέας δεκαετούς συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του δημοτικού συμβουλίου του Λέστερ και της Clear Channel UK.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clear Channel UK (@clearchanneluk)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις