Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετάλλαξη Δέλτα – ανεμβολίαστοι: “Καμπανάκι” από Θεοδωρίσου για τη δεύτερη δόση
ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Δέλτα – ανεμβολίαστοι: “Καμπανάκι” από Θεοδωρίσου για τη δεύτερη δόση

Μετάλλαξη Δέλτα - ανεμβολίαστοι: "Δεν υπάρχει ακόμα αποτελεσματικό φάρμακο. Λανθασμένες αντιλήψεις"

Στην εισαγωγή της καθιερωμένης ενημέρωση των συντακτών Υγείας η κ. Θεοδωρίδου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Απαραίτητο εφόδιο για αυτά τα παιδιά θα είναι ο εμβολιασμός τους προκειμένου να χαρούν τη φοιτητική τους ζωή, ανέφερε. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό στις νεαρές ηλικίες. Όπως είπε ο κίνδυνος νόσησης για αυτές τις ηλικίες είναι μικρός αλλά υπαρκτός. Παρόλα αυτά, το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των ηλικιών είναι η διασπορά στο περιβάλλον που κινούνται. Ανέφερε τα συμπεράσματα μίας επιστημονικής μελέτης η οποία υποστηρίζει ότι οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων. Ο εμβολιασμός φρενάρει και αναστέλλει τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων.

Προσοχή στη δεύτερη δόση

Στην μετάλλαξη Δέλτα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τους εμβολιασμένους με τη μία δόση. «Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μετακυλήσει το ενδιαφέρον στις νεότερες ηλικίες, είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μία δόση εμβολίου» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην καθυστερήσουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Το προφίλ των ανεμβολίαστων

Η κ. Θεοδωρίδου στη συνέχεια προσπάθησε να «χαρτογραφήσει» το προφίλ των συμπολιτών μας που διστάζουν ακόμα να εμβολιαστούν. Έτσι ανέφερε επιχειρήματα που ακούγονται και προσπάθησε να δώσει σύντομες απαντήσεις: Όσοι υποφέρουν από χρόνια νοσήματα και φοβούνται τον εμβολιασμό: Ο τύπος των εμβολίων που χρησιμοποιούνται μπορούν να χορηγηθούν σε όλες τις περιπτώσεις ανεξαρτήτου νοσήματος. Υπάρχουν συγκεκριμένα νοσήματα που πιθανόν ο εμβολιασμός να μην προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ανοσίας. Οι πολίτες μπορούν να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για το πότε να κάνουν τον εμβολιασμό τους.

Πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί περιμένουν το φάρμακο. Δυστυχώς, όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αποτελεσματικό φάρμακο. Λανθασμένες αντιλήψεις. Είναι πολλές αλλά η κ. Θεοδωρίδου επέμεινε στους φόβους που εκφράζουν κυρίως νέοι ότι ο εμβολιασμός μπορεί να επιδράσει στην αναπαραγωγική ικανότητα, υπογραμμίζοντας ότι ο εμβολιασμός δεν επιδρά στη γονιμότητα, στον θηλασμό κλπ

Ο φόβος των παρενεργειών. Πολλοί διστάζουν ακόμα κι αν η περίπτωση των παρενεργειών είναι πολύ σπάνια. Οι εμβολιασμένοι νοσούν. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν νοσούν σοβαρά και σύμφωνα με τα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία που καταλήγει είναι ανεμβολίαστοι. Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να προστατευθούν από τον εμβολιασμό των άλλων. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν βοηθάει ούτε στη γενική ανοσία, ούτε στην ατομική προστασία Στο τέλος η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε, πως φαίνεται οι νεαρές ηλικίες σε αυτήν τη φάση να καλούνται να προστατεύσουν και τους ευάλωτους και τους ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις