Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες σε καταστήματα: Τριμελής συμμορία με “άρωμα γυναίκας”
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες σε καταστήματα: Τριμελής συμμορία με “άρωμα γυναίκας”

Ληστείες σε καταστήματα: Ληστείες σε καταστήματα στις περιοχές Αχαρνών και Χαϊδαρίου.

Δέκα γυναίκες, υπάλληλοι καταστημάτων σε Μενίδι, Χαϊδάρι και Μαρούσι, βρέθηκαν από τον περασμένο Ιούνιο μπροστά στα μαχαίρια τριμελούς ομάδας ληστών, οι οποίοι άρπαζαν τις εισπράξεις και εξαφανίζονταν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την κατόπτευση για να διαπιστωθεί αν πράγματι πίσω από τα ταμεία βρισκόταν γυναίκα, κάτι που επεδίωκαν οι δράστες, αναλάμβανε πάντα η… γυναίκα της συμμορίας, η οποία έμπαινε στην πρώτη φάση στο εσωτερικό των καταστημάτων, δήθεν σαν πελάτης, αλλά στην πραγματικότητα για να διαπιστώσει αν στο ταμείο ήταν κοπέλα. Στη συνέχεια έβγαινε, ενημέρωνε τους συνεργούς της και ξαναέμπαινε με σκοπό τη ληστεία, αλλά αυτή τη φορά, με άλλη εμφάνιση. Έκρυβε τα χαρακτηριστικά της κάτω από λευκό κράνος και ενώ ο συνεργός της απειλούσε την υπάλληλο με μαχαίρι, εκείνη περνούσε μπροστά της μια τσάντα μέσα στην οποία το έντρομο θύμα τοποθετούσε τις εισπράξεις!

Τέλος, στον εφιάλτη, που βίωσαν οι γυναίκες υπάλληλοι των καταστημάτων, που έγιναν στόχοι της τριάδας των ληστών, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αχαρνών σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους του Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «συνελήφθησαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών και Τ.Α Χαϊδαρίου, τρεις ημεδαποί ( δύο άνδρες ηλικίας 42 και 59 ετών και 37χρονη γυναίκα), μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα».

Από τα μέσα Ιουνίου

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, από τα μέσα του μηνός Ιουνίου, διαπιστώθηκε η εγκληματική δράση συμμορίας, που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα στις περιοχές Αχαρνών και Χαϊδαρίου.

Στη συνέχεια παρατίθεται ο τρόπος δράσης των ληστών:

«Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, αρχικά εισέρχονταν στο κατάστημα γυναίκα, η οποία κατόπτευε τον χώρο και στην περίπτωση που στο κατάστημα εργαζόταν γυναίκα υπάλληλος, αποχωρούσε και στη συνέχεια εισέρχονταν μαζί με έτερο δράστη, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ο άνδρας με καπέλο και μάσκα και η γυναίκα με κράνος μοτοσικλετιστή και με την απειλή μαχαιριού, ανάγκαζαν την υπάλληλο να τους παραδώσει τις εισπράξεις εντός τσάντας». Από την έρευνα των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Από τις έρευνες σε οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αεροβόλα πιστόλια, πλήθος σφαιριδίων, μαχαίρι, κράνος, δύο κουκούλες τύπου full face, είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών, I. X.E. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, με ένα από τα δύο αεροβόλα θεωρούν ποιοι αστυνομικοί ότι οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σε μια από τις ληστρικές επιθέσεις, υπάλληλο Σούπερ Μάρκετ ο οποίος αντέδρασε!

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ στις περιοχές Αχαρνών, Χαϊδαρίου και Αμαρουσίου. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις