Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 18χρονη Ηλιούπολη – αστυνομικός: «Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέλφια της»
ΕΛΛΑΔΑ

18χρονη Ηλιούπολη – αστυνομικός: «Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέλφια της»

18χρονη Ηλιούπολη: Η 18χρονη από την Ηλιούπολη έφυγε από το σπίτι της για να γλυτώσει από την πολυετή σεξουαλική κακοποίηση και κατέληξε να εκδίδεται υπο την απειλή βίας.

Για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της νεαρής κοπέλας στην Ηλιούπολη μίλησε η δικηγόρος της, Αντωνία Λεγάκη. «Αρχικά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εργαζόμενη κοπέλα στην καφετέρια η οποία αφού είδε το κορίτσι χτυπημένο. Την είχε δει ξανά χτυπημένη και την είδε και εκείνο το πρωί και της είπε με έναν τρόπο πως αν χρειάζεται βοήθεια, εγώ είμαι εδώ. Δεν πέρασαν δύο ώρες και το κορίτσι έτρεξε κλαίγοντας στην καφετέρια και την παρακάλεσε να τη βοηθήσει», σχολίασε αρχικά η κ. Λεγάκη, στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει, το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ»

«Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα, την εξέδιδε χτυπώντας τη, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά. Κι όταν αυτή αρνιόταν, είτε τη χτυπούσε είτε της στερούσε την τροφή. Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη», προσέθεσε. Όσο για το πώς γνώρισε τον αστυνομικό, η δικηγόρος της ανέφερε πως «η προσέγγιση αρχικά ήταν μια προσέγγιση για μια κανονική, υποτιθέμενα, σχέση. Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός. Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει, το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέλφια της».

Κρικέτος: «Να καταλάβουν κάποιοι ότι ως εδώ η βία»

«Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατονομάσει ό,τι ήξερε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα», εξήγησε στη συνέχεια, με την ψυχολόγο, Στέλλα Αργυρίου, να τονίζει το εξής: «Κάνουμε το λάθος να προσπαθούμε να εξηγήσουμε λογικά τον τραυματισμένο ψυχισμό ενός παιδιού ενός παιδιού που από τα 11 βίωνε όλο αυτό το σκοτάδι. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί δεν το αποκάλυπτε ή δεν έφευγε. Αυτό το παιδί έχει βιώσει ένα πολύ σοβαρό τραύμα. Τα θύματα που έχουν βιώσει κακοποίηση, δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Το παιδί αυτό και στη δεύτερη σχέση εμπιστοσύνης που πήγε να χτίσει, προδόθηκε».

Από τη μεριά του, ο Σπήλιος Κρικέτος, Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ανέφερε το εξής: «Αυτός δεν είναι αστυνομικός κατά την άποψή μου. Πρέπει να ανοίξουν στόματα, να καταλάβουν κάποιοι ότι ως εδώ η βία. Η αστυνομία έχει φτιάξει ειδική υπηρεσία ενδοοικογενειακής βίας, όποια κοπέλα είναι θύμα να λέει το πρόβλημά της. Να καταγγέλλονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαι βέβαιος η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

18χρονη Ηλιούπολη: Το χρονικό

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του υπό απόλυση 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα της νεαρής.  Για περίπου δύο μήνες ο 39χρονος που υποτίθεται ότι ήταν υπερασπιστής του νόμου έγινε ο πιο σκληρός παραβάτης του. O αστυνομικός που βαρύνεται σχεδόν με το μισό ποινικό κώδικα είχε εμμονή με τις ροζ ταινίες. Κατά τη μεταγωγή στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ήταν αμίλητος, ψυχρός, με το κεφάλι ψηλά. Χωρίς ίχνος μεταμέλειας ενώ αίσθηση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε αφού εμφανίστηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή με μπλούζα που παρέπεμπε στην πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών στην Ελλάδα.

“Η ζωή μου είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία”, λέει μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 18χρονος. Μια ιστορία φρίκης με πρωταγωνιστή τον ίδιο που ικανοποιούσε πάνω στην άτυχη 19χρονη κοπέλα τα αρρωστημένα του ένστικτα. Υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες στην Αθήνα.Η παραβατική του συμπεριφορά ήταν γνωστή στους κόλπους της αστυνομίας. Ο 39χρονος τον περασμένο Ιούνιο φέρεται να είχε εκτοξεύσει σοβαρές απειλές σε βάρος συναδέλφων κάτι που δεν συνάδει με την ιδιότητα του αστυνομικού.

Πάθος για τα όπλα

Ο 39χρονος ήταν πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνήθιζε να αναρτά φωτογραφίες στις οποίες δεν έκρυβε το πάθος του για τα όπλα. Όπως σ’ αυτή όπου απεικονίζεται να πυροβολεί στόχους. Τα γούστα του ήταν ακριβά. Κάτι που όχι μόνο δεν έκρυβε αλλά φρόντιζε να το προβάλλει κιόλας. Άλλοτε ποζάρει πίνοντας ακριβές σαμπάνιες κι άλλοτε πάνω σε υπερπολυτελές σκάφος φωτογραφίζεται με φόντο μαρίνα της Αττικής.

Φρόντιζε ωστόσο να κρύβει τα πιο σκοτεινά σημεία της ζωής του. Τον Φεβρουάριο του 2020 έγραφε στο Facebook για την πραγματική ευτυχία και την αγάπη.”Για εμένα ευτυχία δεν είναι τα χρήματα ούτε καν οι όμορφες στιγμές. Ευτυχία είναι να έχεις ανθρώπους αληθινούς γύρω σου που σε αγαπάνε πραγματικά” ανέφερε. Ενάμιση χρόνο αργότερα με απειλές και ξύλο φέρεται να εκδίδει και να κακοποιεί έναν 18χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA η 18χρονη πραγματοποιούσε μόνο κοντινές αποστάσεις μέχρι δηλαδή μέχρι την καφετέρια της περιοχής και πάντα υπό την επίβλεψη του 39χρονου ο οποίος δεν την άφηνε ποτέ να μιλήσει στους γείτονες απειλώντας την με την ίδια της τη ζωή.

Σύμφωνα με τους γείτονες, εκτός από τον 39χρονο υπήρχαν και κάποια άλλα άτομα που παρακολουθούσαν κάθε της κίνηση. Από την αστυνομία αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμη άτομα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η ίδια η κοπέλα στους αστυνομικούς. Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο επισκεπτόταν καθημερινά το διαμέρισμα του 39χρονου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και οι γείτονες.

Την κακοποιούσε συστηματικά

Η 18χρονη κοπέλα βρήκε τη δύναμη να ξεφύγει από τον εφιάλτη που βίωνε, κατάφερε να αποδράσει και βρήκε φύλακα-άγγελο, μία σερβιτόρα, η οποία την βοήθησε να καταφύγει στις αστυνομικές αρχές. Το κορίτσι κατάφερε να αποδράσει από το κολαστήριο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου ζητώντας βοήθεια από μία υπάλληλο καφετέριας που βρίσκεται στα 200 μέτρα. Στην συνέχεια, περιέγραψε με λεπτομέρεια στους αδιάφθορους τα όσα φρικτά υπέστη.

“Δραπετεύει, αφού την βλέπει χτυπημένη η σερβιτόρα της καφετέριας και της λέει εάν χρειάζεσαι βοήθεια, πες μου. Το κορίτσι παίρνει θάρρος και λίγο αργότερα, σπεύδει τρέχοντας στην καφετέρια και ζητάει βοήθεια, οι άνθρωποι την κρύβουν, ο κακοποιητής την ψάχνει με τη μηχανή γύρω-γύρω. Κρύβονται, είναι, δηλαδή, αστυνομική ταινία, αυτό που έζησαν” τόνισε η δικηγόρος της Αντωνία Λεγάκη.

Την απειλούσε με… όπλο

Η κοπέλα, η οποία σύμφωνα με όσα έχει πει στους αστυνομικούς από την ηλικία των 11 ετών μέχρι και τα 17, κακοποιούνταν συστηματικά από τον πατέρα της, γνώρισε τον αστυνομικό πριν από δύο μήνες και σύναψαν σχέση. “Την κοπέλα σχεδόν δεν την έβλεπα, δύο φορές την είχα δει” ανέφερε μια γειτόνισσα. “Μιλάμε για σοβαρή περίπτωση…Δεν μας έλεγε κανένας καλημέρα από όλους αυτούς” πρόσθεσε ένας γείτονας.

Η 19χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνος την απειλούσε με το όπλο και είχε προχωρήσει σε αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος της, ενώ, την είχε αναγκάσει να κλείσει και όλους τους λογαριασμούς της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δίωξη για 14 αδικήματα

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με την βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για:

– Εμπορία ανθρώπου κατ´επαγγελμα

– Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου

– Βιασμός κατ’εξακολούθηση

– Κατάχρηση σε ασέλγεια

– Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους

– Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

– Ενδοοικογενειακή απειλή

– Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

– Παράνομη οπλοφορία

– Παράνομη οπλοχρησία

– Παράνομη οπλοκατοχή

Και οι δύο κατηγορούμενοι , που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πριν το μεσημέρι, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 19χρονης. Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, η οποία είναι διαφημιστική εταιρίας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν οι δύο άντρες. “Αδιάβλητο το πλαίσιο λειτουργίας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ), καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας”, τονίζεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση της 19χρονης γυναίκας, την οποία, σύμφωνα με την καταγγελία της, εξέδιδε αστυνομικός.

Αναλυτικά, η ΥΕΥΣΑ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

“Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα. Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”, προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις