18χρονη Ηλιούπολη: Σωρεία κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του αστυνομικού και του πατέρα

ΕΛΛΑΔΑ

18χρονη Ηλιούπολη: Σωρεία κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του αστυνομικού και του πατέρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

18χρονη Ηλιούπολη: Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού

11.07.2021 | 13:38

Αντιμέτωποι με συνολικά 14 κακουργήματα και πλημμελήματα βρίσκονται ο αστυνομικός και ο πατέρας 18χρονης κοπέλας από την Ηλιούπολη. Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι άρπαξε την κοπέλα, την κρατούσε όμηρο, την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Ο δε πατέρας της φέρεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών.

Στο βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα όπως

Εμπορία ανθρώπων κατ επάγγελμα
Συνέργεια στην παραπάνω πράξη
Εμπορία κατά ανηλίκου κατ εξακολούθηση
Βιασμός κατ εξακολούθηση
Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ εξακολούθηση
Κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ εξακολούθηση
Γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών
Διακίνηση ναρκωτικών
Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή
Οπλοφορία
Οπλοχρησία
Οπλοκατοχή

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού. Και οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της Εισαγγελέα. Για τις πράξεις που τους αποδίδονται παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή από το οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους.

Ηλιούπολη: Ποιος είναι ο αστυνομικός-«προαγωγός» – «Θα σου φυτέψω μία σφαίρα στο κεφάλι»

Ο 39χρονος αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε «φυλακισμένη» στο σπίτι του στην Ηλιούπολη την κοπέλα και την εξέδιδε είχε τεθεί σε κατάσταση αργίας για απειλές σε βάρος αστυνομικών. Ο 39χρονος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Τον περασμένο Ιούνιο τέθηκε σε αργία, καθώς κατηγορήθηκε ότι απειλεί συναδέλφους του («παράπτωμα που δεν συνάδει με την ιδιότητα του αστυνομικού», όπως περιγράφει ο σχετικός νόμος). «Θα σου φυτέψω μία σφαίρα στο κεφάλι», φέρεται να είπε σε έναν αστυνομικό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ τις οποίες επικαλείται το Newsbomb.

Ο αστυνομικός παραπλάνησε την 18χρονη, εκμεταλλευόμενος τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματά της και την κακοποίηση που είχε υποστεί από τον πατέρα της, πείθοντάς την να μείνει στο σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο δράστης αφού την απόκοψε από το ήδη προβληματικό οικογενειακο της περιβάλλον, στη συνέχεια με απειλές και ξύλο, την εξέδιδε μέσω internet. Την είχε δε, αναγκάσει να κλεισει όλους τους λογαριασμούς στα social media προκειμένου να σβήσει εντελώς το στίγμα της για να μπορεί να την ελέγχει απόλυτα. Δεν της επέτρεψε καν να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις», είχε ήδη ξεκινήσει.

Η 18χρονη «δραπέτευσε» χθες Σάββατο από το χώρο όπου την κρατούσε με τη βία ο αστυνομικός. Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο χώρο που τους υπέδειξε η τρομοκρατημένη κοπέλα και πέρασαν χειροπέδες σε πρώην αστυνομικό, ο οποίος τελούσε ήδη σε κατάσταση αργίας με απόλυση για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων. Οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασαν χειροπέδες και στον πατέρα του θύματος, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της είχε πέσει θύμα βιασμού από εκείνον.

Exit mobile version