Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 18χρονη Ηλιούπολη – αστυνομικός: Τι καταγγέλλει η δικηγόρος για την ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

18χρονη Ηλιούπολη – αστυνομικός: Τι καταγγέλλει η δικηγόρος για την ΕΛ.ΑΣ.

18χρονη Ηλιούπολη - αστυνομικός: Ο αστυνομικός είχε στενές επαφές με εταιρείες παραγωγής αισθησιακών ταινιών

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την υπόθεση του αστυνομικού που φέρεται να κακοποιούσε και να εξέδιδε 19χρονη στην Ηλιούπολη και ο οποίος οδηγήθηκε μαζί με τον πατέρα της κοπέλας που όπως καταγγέλλει η ίδια την βίαζε από 11 χρονών, στον εισαγγελέα για να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του The Toc, ο αστυνομικός είναι λάτρης των αισθησιακών ταινιών, ενώ είχε επαφές με εταιρείες παραγωγής τέτοιων ακατάλληλων για ανηλίκους έργων. Ο ίδιος ανέβαζε συχνά αναρτήσεις με όπλα στο προφίλ του σε δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ μέσω αυτών έδειχνε και το θαυμασμό του για τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο 39χρονος υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες και σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, την κρατούσε φυλακισμένη και την εξέδιδε σε διάφορους πελάτες. Το σκηνικό της φρίκης για την κοπέλα συμπλήρωνε ο πατέρας της ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, την βίαζε από την ηλικία των 11 μέχρι 17 ετών, με διάφορες απειλές, μέσα στο σπίτι τους στα Νότια προάστια της Αθήνας. Ο αστυνομικός τελεί ήδη σε κατάσταση αργίας με απόλυση καθώς κατηγορείται για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο πατέρας της 19χρονης κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

18χρονη Ηλιούπολη: Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 19χρονη εμφανίστηκε σε κατάστημα της περιοχής Ηλιούπολης και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι απέδρασε από το σπίτι που την κρατούσε φυλακισμένη ο αστυνομικός και την χτυπούσε προκειμένου να την αναγκάζει να εκδίδεται. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση. Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,

· δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,

· (3) συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM,

· (3) κάρτες μνήμης,

· φωτογραφική μηχανή,

· σκληρός δίσκος και

· φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πατέρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

· αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,

· πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

· μαχαίρι και

· συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

18χρονη Ηλιούπολη: Η καταγγελία της δικηγόρου

Η δικηγόρος της νεαρής Αντωνία Λεγάκη κατήγγειλε ότι οι αστυνομικές αρχές στις οποίες κατέφυγε η κοπέλα δεν την μεταχειρίστηκαν σωστά και ως όφειλαν. Συγκεκριμένα η κ. Αντωνία Λεγάκη κατήγγειλε ότι την κρατούσαν επί ώρες χωρίς να επιτρέπουν την επικοινωνία με τους δικηγόρους της και χωρίς να την έχουν μεταφέρει σε νοσοκομείο που είχε άμεσα ανάγκη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Λεγάκη ανέφερε:

Δώδεκα ώρες μετά την καταφυγή της στην αστυνομία, η 18χρονη που κατήγγειλε την αιχμαλωσία και κακοποίηση της από αστυνομικό, και ενώ έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή της, κρατείται στη Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων, χωρίς να επιτρέπεται στους συνήγορους της να τη δούμε, χωρίς να αφήνεται ελεύθερη, χωρίς να μεταφέρεται σε νοσοκομείο το οποίο έχει άμεση ανάγκη.

Μια νέα αιχμαλωσία στην Ελλάδα του 2021! Ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως το κορίτσι έφυγε με πολιτικό αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουν οι δικηγόροι της που πηγαίνουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σε συνέχεια του από 11-07-2021 Δελτίου Τύπου και αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περί της επικοινωνίας του θύματος με τη δικηγόρο της, αλλά και για το γεγονός ότι δεν παρασχέθηκαν στο θύμα οι πρώτες βοήθειες, ανακοινώνεται ότι: Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις