Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Σκληρές κόντρες παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μία από αυτές παρακολουθήσαμε μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα. Ο κ. Μπάρκας υποστήριξε ότι ο ιός είναι εδώ και τα βήματα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση δεν είναι καλά, ενώ τόνισε ότι ο τουρισμός άνοιξε για μια ακόμη φορά δίχως να ληφθούν μέτρα. Άμεση η απάντηση από τον κ. Παπαδημητρίου, που έκανε λόγο για την γνωστή γκρίνια της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι οι περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ενώ πέταξε τα καρφιά του και κατά του Πύαλου Πολάκη: «Η αξιωματική αντιπολίτευση προσφέρει όπλα στους λίγους. 25 χιλιάδες ραντεβού ακυρώθηκαν μετά τις δηλώσεις Πολάκη».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Δράμα. Ένας πιτσιρικάς είχε αναλάβει κατά την διάρκεια της υποδοχής να της χαρίσει ένα κόσμημα και μια φωτογραφία του πατέρα της. Ο επτάχρονος όμως, μόλις είδε την πρόεδρο, τής είπε αυθόρμητα «Είστε πολύ νέα, κυρία πρόεδρε». Η πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε με χαρά και τα δώρα, αλλά και την φιλοφρόνηση του μικρού.

 

Τετ α τετ

Ένα τετ α τετ με τον γνωστό σταρ του Χόλυγουντ Αντόνιο Μπαντέρας είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τζιζτικώστας επισκέφθηκε τους χώρους όπου γίνονται τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπαντέρας, παρακολούθησε το γύρισμα κάποιων σκηνών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διάσημο ηθοποιό.

 

 

Ούτες ένας, ούτε δύο

Αλλά 82 δήμοι σε ολόκληρη την επικράτεια έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Κάτι φαίνεται ότι δεν έχει πάει καλά και τώρα η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει δημάρχους, παπάδες, καλλιτέχνες, ακόμη και influencers για να πείσουν τους ανεμβολίαστους να κλέισουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Σε καραντίνα

Σε προληπτική καραντίνα θα είναι για λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφού ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Ο κ. Δενδιας ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του και θα μείνει λίγες ημέρες στο σπίτι του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ανησυχία. αφού είναι πλήρως εμβολιασμένος.

 

 

Γενέθλια στην ολομέλεια

Στο κοινοβούλιο γιόρτασε τα γενέθλιά του πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ο υπουργός έπρεπε να είναι στην Βουλή λόγω της κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου του, ωστόσο δεν σταμάτησε να δέχεται ευχές από τους συναδέλφους του. Ο υπουργός έκλεισε τα 55 του χρόνια και όλοι ζητούσαν κέρασμα, το οποίο ο ίδιος υποσχέθηκε σε λίγες ημέρες.

 

 

Το μπαγλαμαδάκι

Ποιος βουλευτής ξέρει να παίζει μπαγλαμά; Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την ΝΔ, που πρόσφατα βρέθηκε σε μια γειτονιά στα Πατήσια και έπαιξε με δύο ακόμη φίλους μπαγλαμά. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθισε αρκετές ώρες στο μαγαζί παίζοντας μουσική και πίνοντας μπύρες, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε και θα επαναληφθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

Αποχωρεί

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος σε εκλογική αναμέτρηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του σε γνωστή ιστοσελίδα. «Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι θα είναι και η τελευταία στα Κοινοβουλευτικά έδρανα Ευρωπαϊκά ή Ελληνικά». Η θητεία του κ. Παπαδημούλη ολοκληρώνεται το 2024 και τότε θα έχει συμπληρώσει 50 χρόνια πολιτικής παρουσίας. Δεν τα λες και λίγα, η αλήθεια είναι.

 

 

Το δείπνο

Στην Αντίπαρο βρέθηκε πριν λίγες ημέρες το πρωθυπουργικό ζεύγος, όπου συνέφαγε με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Τζεφ Μπέζος και την συντροφιά του. Ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του ήταν στην Τήνο και όταν αποδέχτηκαν την πρόσκληση από τον παραγωγό του Χόλυγουντ Μπάρι Ντίλερ, που είναι στην παρεά του Μπέζος, μετέβησαν στην Αντίπαρο. Στο δείπνο βρίσκονταν ακόμη ο δημοσιογράφος του CNN Άντερσον Κούπερ, αλλά και ο  Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον. Από ό,τι μάθαμε, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την τεχνολογία, αλλά και τις τηλεοπτικές παραγωγές που μπορούν να γυριστούν στην χώρα μας.

Γυμναστική και χαλάρωση

Ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε τον τρόπο που χαλαρώνει και γυμνάζεται. Μπορεί οι υποχρεώσεις του να είναι πολλές, αλλά χρόνο βρίσκει. Σε μία φωτογραφία που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι κάνει βάρη και παρακολουθεί Euro την τηλεόραση, ενώ αυτές τις στιγμές δεν είναι ποτέ μόνος, αφού τον παρακολουθεί, ξαπλωμένη βέβαια, η αγαπημένη του σκυλίτσα, η Μάγια.

 

 

Συνάντηση με ευαίσθητο κλάδο

Μια συνάντηση με τους εκπροσώπους ενός πολύ ευαίασθητου κλάδου εργαζομένων, αυτού των ντελιβαράδων, είχε πριν λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης άκουσε τα προβλήματά τους και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες στην Βουλή για να δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο εργασίας για αυτήν την κατηγορία εργαζομένων.

 

 

Πολλές ώρες

Φαίνεται ότι η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Μαρία Απατζίδη περνά πολλές ώρες στο κοινοβούλιο. Και αυτό γιατί μια πρόσφατη ανάρτησή της στα social media συμπεριλαμβάνει μια φωτογραφία από την Bουλή που συνοδεύεται από την φράση «είναι πιο ωραία το βράδυ στην βουλή». Η 29χρονη βουλευτής, που είναι και η νεότερη από τους 300, δείχνει να έχει μεγάλο ζήλο για τα καθήκοντά της, αφού την βρίσκει η νύχτα στο κοινοβούλιο.

 

 

Προετοιμασίες για το νέο μέλος

Πατέρας θα γίνει σε λίγες ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος και, όπως φαίνεται, έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για τον ερχομό του νέου μέλους. Με μια φωτογραφία στα social media μάς έδειξε ότι ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του και προσπαθούσε να συναρμολογήσει την κούνια του γιου του. Είναι και αυτά μέσα στα «βάρη» του πατέρα.

 

 

Επέτειος

19 χρόνια έκλεισαν μαζί η Ευγενία Μανωλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως έκανε γνωστό μέσω μιας φωτογραφίας που ανήρτησε στα social media. Τόσα και άλλα τόσα να τους ευχηθούμε και πάντα ευτυχισμένοι.

 

Συνάντηση με νόημα

Την αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας δέχτηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο προεδρικό Μέγαρο. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το ήθος των αθλητών και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία: «Είμαι σίγουρη ότι οι ψυχικές σας αντοχές, η συστηματική και επιμελής, παρά την υγειονομική κρίση, προετοιμασία σας, το σθένος και αφοσίωσή σας στον στόχο θα σας κατευθύνουν στην διάκριση. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία».

Πήρε το οκ

Ο Γκίκας Χαρδούβελης θα αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας, αφού προτάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναμένεται να λάβει την τυπική έγκριση του SSM σε λίγες εβδομάδες. Σιδεροκέφαλος να ευχηθούμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις