Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ξηρά μαλλιά – φυσική αντιμετώπιση: Τα σπιτικά υλικά που θα τα επαναφέρουν
PLUS

Ξηρά μαλλιά – φυσική αντιμετώπιση: Τα σπιτικά υλικά που θα τα επαναφέρουν

Ξηρά μαλλιά - φυσική αντιμετώπιση: Τα υλικά της φύσης που θα βοηθήσουν την επανόρθωση

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται όλες τις εποχές αλλά το καλοκαίρι η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη αφού ο ήλιος και το θαλασσινό νερό δε φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην ξηρότητα των μαλλιών. Το εμπόριο είναι γεμάτο με είδη καλλωπισμού και φροντίδας των μαλλιών, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τα υλικά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση, ο κήπος ή ακόμη και τα φρούτα από το ψυγείο μας! Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο την ξηρότητα των μαλλιών με υλικά από το σπίτι, εύκολα, οικονομικά και πάνω απ’ όλα φυσικά!

1)Overnight μάσκα μαλλιών

Εάν θέλετε να προσθέσετε ενυδάτωση και υγρασία στα μαλλιά σας, η μπανάνα και το μέλι είναι δύο συστατικά που λειτουργούν καλά για μάσκα μαλλιών overnight. Γιατί οι μπανάνες και το μέλι είναι μια καλή επιλογή για τα ξηρά και ατίθασα μαλλιά; Οι μπανάνες περιέχουν μέταλλα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα μαλλιά σας πιο δυνατά, πυκνά και λιγότερο επιρρεπή στο φριζάρισμα. Οι μπανάνες έχουν επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες που πιστεύτεται ότι δρουν θεραπευτικά για το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

1 / 2-1 κουταλιά της σούπας. μέλι, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας (το βιολογικό μέλι είναι καλύτερο)
1–2 ώριμες μπανάνες, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας

Εκτέλεση

-Ξεφλουδίστε μια μπανάνα και πολτοποιήστε την χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή βάζοντάς την σε ένα μπλέντερ. Χρησιμοποιήστε δύο μπανάνες εάν έχετε μακριά μαλλιά.
-Αφού η μπανάνα πολτοποιηθεί καλά, προσθέστε το μέλι.
-Ανακατέψτε την μπανάνα και το μέλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που έχει ομοιόμορφη υφή.
-Εφαρμόστε τη μάσκα μαλλιών με τα δάχτυλά σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ρίζες των μαλλιών σας.

Mηλόξυδο και αντίο στα ξηρά μαλλιά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μηλόξυδο. Το μηλόξυδο αποτελεί εξαιρετική μαλακτική ουσία και μπορεί να βοηθήσει στο καθάρισμα και να δώσει λάμψη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας ξύδι στο ξέβγαλμα. Έχετε ένα μπουκάλι ξύδι διαθέσιμο στο ντους σας. Το ξύδι κάνει επίσης καλό και στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αναραίωτο ξύδι αρκετές φορές την εβδομάδα πριν το λούσιμο.

Κοκκινομάλλα

 Με αυγό

Μπορεί να φαίνεται κάπως αηδιαστικό αλλά το αυγό κάνει πολύ καλό τόσο στις πολύ ξηρές άκρες όσο και στο ίδιο το τριχωτό της κεφαλής. Για να φτιάξετε την θεραπεία θα χρειαστείτε:
2 φρέσκα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Χτυπάτε τα αυγά και βάζετε το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύετε  πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και απλώνετε το μείγμα δύο δάκτυλα πιο κάτω από τις ρίζες των μαλλιών σας έως τις άκρες. Αφήνετε  την θεραπεία για 20 λεπτά και έπειτα ξεβγάζετε και λούζεστε κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις