Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τουρισμός για όλους 2021 παράταση: Νέα ευκαιρία για αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για όλους 2021 παράταση: Νέα ευκαιρία για αιτήσεις

Τουρισμός για όλους 2021 παράταση: Τριήμερη παράταση δόθηκε για αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους".

Ακριβώς στο παρά 5 δόθηκε παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” οι οποίες θα έπρεπε να γίνουν μέχρι σήμερα Παρασκευή.Υπενθυμίζεται πως σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση στο “Τουρισμός για Όλους”. Αφορούσε στους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης ζήτησης, αποφασίστηκε να δώσει παράταση. Το ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1. Η παράταση είναι τριών ημερών και έτσι “Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 10, 11 και 12 Ιουλίου, οι πολίτες ασχέτως του αριθμού του ΑΦΜ τους, μπορούν μα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους”.

Η κ. Ζαχαράκη είπε επίσης πως το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” είναι τεράστιο και έχουν ήδη γίνει πάνω από 200.000 αιτήσεις, ενώ η παράταση αφορά επιπλέον 50.000 voucher. “Ήδη έχουμε 368.000 voucher από πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου 40.000, έχουν μείνει δηλαδή ας πούμε 320.000 συν τα φετινά, μπορούμε να φθάσουμε φέτος σε περισσότερους από 600.000 ωφελούμενους του προγράμματος”, τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας ότι “πέρσι ήταν τέσσερις ημέρες, φέτος μπορούν αν είναι και δύο ή τρεις. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το πρόγραμμα για τους ωφελούμενους”.

Η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε επίσης ότι “τα παλιά voucher ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα καινούρια θα δοθούν, μετά την εκκαθάριση των αιτήσεων, γύρω στις 5 Αυγούστου και μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν”.

underwater photography of floating man wearing red shorts

Λίγο μετά τις δηλώσεις της Σοφίας Ζαχαράκη, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Τουρισμού, στην οποία αναφέρεται:

“Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” παρατείνεται έως την Δευτέρα 12/7/2021 η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συμμετοχής, μέσω της πλατφόρμας “tourism4all.gov.gr”.

Κατα συνέπεια, από το Σάββατο 10/7 έως και τη Δευτέρα 12/7, όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως των τελευταίων ψηφίων ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλουν την σχετική αίτηση.Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, και συνεπώς καλούμε τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν τις 3 ημέρες παράτασης για να αιτηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις