Τιμή βενζίνης: Αύξηση στα υγρά καύσιμα – Τι ισχύει για τον Ιούλιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμή βενζίνης: Αύξηση στα υγρά καύσιμα – Τι ισχύει για τον Ιούλιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τιμή βενζίνης: Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα αναζητούν τα πιο φθηνά πρατήρια

08.07.2021 | 18:46

Ανοδική πορεία έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων. Η αύξηση στην βενζίνη συγκεκριμένα, είναι πολύ σημαντική, καθώς, ενώ στις 5 Ιανουαρίου το ένα λίτρο αμόλυβδης κόστιζε 1,438€, η τιμή του στις 5 Ιουλίου έφτασε στο 1,662 €. Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κεφαλονιά, όπου η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μπορεί να προσεγγίσει μέχρι και το 1,82€. Τους λόγους για τους οποίους οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα εξήγησε η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τα καύσιμα έχουν πάρει ανοδική πορεία διότι ανεβαίνει η τιμή τους διεθνώς. Χθες η τιμή brent έκλεισε στα 77, 11 δολάρια το βαρέλι, ενώ πριν από έναν χρόνο ήταν 48 δολάρια το βαρέλι».

Ακόμη, η πρόεδρος των βενζινοπωλών εκτίμησε ότι από τη στιγμή που αρχίζει να παίρνει μπρος η μηχανή της καθημερινότητας και να κινούνται τα αεροπλάνα, τα τρένα, τα πλοία τα οποία χρειάζονται το καύσιμο, είναι απολύτως φυσιολογικό να αυξηθεί η τιμή των καυσίμων.

Όσον αφορά για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης η κ. Ζάγκα τόνισε ότι η μέση τιμή κυμαίνεται σε 1,65 ευρώ/ λίτρο γεγονός που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πρέπει να αναζητούν τα πιο φθηνά πρατήρια καυσίμων και να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους σε τιμές από 1,58 ευρώ έως και 1,65 ευρώ το λίτρο. Στα νησιά η τιμή της αμόλυβδης είναι πολύ πιο υψηλή διότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων επιβαρύνονται με τα μεταφορικά έξοδα.

 

Ετικέτες
Exit mobile version