Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός: Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός: Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα

Βρετανία κορονοϊός: Οι αρχές κατέγραψαν 33 θανάτους

Αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19 σημειώνεται ακόμη μια μέρα στην Βρετανία, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 32.548 μολύνσεις της νόσου, στην πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο που ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τις 30.000. Αυτή η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης καταγράφεται καθώς η βρετανική κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να άρει αργότερα αυτό τον μήνα σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν επίσης 33 επιπλέον θάνατοι.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πώς: “η μακροχρόνια Covid-19 πρόκειται να σαρώσει τους νέους στην Αγγλία όταν οι εναπομείναντες περιορισμοί αρθούν” ενώ ο ίδιος δήλωσε, ότι αν και αναμένει πολύ χαμηλότερο αριθμό θανάτων στο παρόν κύμα της πανδημίας, σε σύγκριση με τα προηγούμενα, η μακροχρόνια Covid-19 παραμένει πηγή ανησυχίας.”

“Αφού κυκλοφορεί πολύς κορωνοϊός αυτή τη στιγμή και τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται, λυπάμαι που το λέω αλλά θα υποστούμε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων μακροχρόνιας Covid, ιδιαιτέρως μεταξύ των νέων όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη πολύ χαμηλότερα”, δήλωσε ο κ. Γουίτι την Τρίτη. “Η μακροχρόνια Covid συνιστά μια ευρεία γκάμα προβλημάτων υγείας που υφίστανται όσοι έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό και μπορεί να διαρκούν επί μήνες μετά τη μόλυνση, όπως κόπωση, δύσπνοια, πόνοι στο στήθος και νοητικές δυσλειτουργίες.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις