Υδροπονική κάνναβη: Απόβαση του Λιμενικού σε πατάρι κομμωτηρίου

ΕΛΛΑΔΑ

Υδροπονική κάνναβη: Απόβαση του Λιμενικού σε πατάρι κομμωτηρίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Υδροπονική κάνναβη: H έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων

07.07.2021 | 08:33

Στο πατάρι κλειστού …κομμωτηρίου (!), στην Αργυρούπολη,  είχαν εγκαταστήσει ολοκληρωμένο εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, θείος και ανιψιός, ηλικίας αντίστοιχα, 56 και 42 ετών. Η πληροφορία για τα συμβαίνοντα στο πατάρι, έφθασε στους…λιμενικούς, οι οποίοι,  μετά την παρακολούθηση που προηγήθηκε, έκαναν…απόβαση με ειδικές δυνάμεις και σκύλο- ανιχνευτή. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν οι δύο προαναφερόμενοι, ενώ , που πιθανόν εμπλέκονται με την καλλιέργεια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στον χώρο, όπως διαπιστώθηκε,  είχε στηθεί ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο με 95 δενδρύλλια, τα οποία συντηρούνταν σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, καθημερινά  αρκετά άτομα,  εμφανίζονταν  στο σημείο προκειμένου να προμηθευτούν  ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι δύο άνδρες είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση , τουλάχιστον μία εβδομάδα  έως ότου  αποφασιστεί η πραγματοποίηση της επιχείρησης. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικής επιτήρησης».

Συγκεκριμένα, συνεχίζει η ανακοίνωση,  σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε σε οικίες όπου διέμεναν ο 56χρονος και ο 42χρονος στην Αργυρούπολη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους οκτακόσιων σαράντα επτά γραμμάριων και οκτώ εκατοστών του γραμμαρίου 847,08 γραμμαρίων, διακόσιοι πέντε  σπόροι κάνναβης, ενενήντα  γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης διάφορων μεγεθών, ογδόντα επτά  γλάστρες με αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, μία  πλακέτα περιέχουσα είκοσι τρία γλαστράκια με αποξηραμένη κάνναβη, δύο  συσκευασίες περιέχουσες λευκή άγνωστη ουσία συνολικού μεικτούβάρους διακοσίων ογδόντα  γραμμαρίων, δύο  ζυγαριές ακριβείας, ένας  γεμιστήρας όπλου G3, ένα  τσεκούρι μήκους εβδομήντα έξι  εκατοστών με δύο  λάμες.

Ακόμη, εξωτερικός σκληρός δίσκος,  καταγραφικό κάμερας, μία  οθόνη, δύο  θερμόμετρα – υγρόμετρα, τρεις  συσκευές κινητής τηλεφωνίας, -πέντε  μονάδες UPS, δύο  μονάδες αποθήκευσης USB και δύο  ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Σε δάση της Καρδίτσας

Τις ίδιες ώρες, σε δασικές περιοχές της Καρδίτσας, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας,  ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθη  στον περιβάλλοντα χώρο της μίας φυτείας, από ενεδρεύοντες αστυνομικούς  ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία,  στο χώρο των φυτειών, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους γύρω στα 35 χιλιόμετρα, στην κατοχή του, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Σαράντα ένα καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,14 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν, 5 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 30,6 γραμμαρίων, διάφορα σύνεργα καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης (πλαστικά μπιτόνια, πλαστικός κουβάς, λάστιχο ποτίσματος, τσάπα κ.α.) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Exit mobile version