Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραβάσεις ΛΕΑ: “Τρίζει τα δόντια” η Τροχαία στους απείθαρχους
ΕΛΛΑΔΑ

Παραβάσεις ΛΕΑ: “Τρίζει τα δόντια” η Τροχαία στους απείθαρχους

Παραβάσεις ΛΕΑ:Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Φωτογραφίες με τα αυτοκίνητά τους, όχι για… σουβενίρ, αλλά για πιστοποίηση της σοβαρής παράβασης, που απαθανάτισαν  οι κάμερες της Εθνικής Οδού, θα λάβουν με το ταχυδρομείο, άλλοι 180 οδηγοί, από την Τροχαία. Θα υποχρεωθούν να παραδώσουν πινακίδες κυκλοφορίας και άδεια οδήγησης, για εξήντα ολόκληρες ημέρες, καθώς αυτή είναι η τιμωρία τους βάσει του νέου Κ.Ο.Κ που δεν προβλέπει διοικητικό πρόστιμο, αλλά μόνο δίμηνη «απόσυρση» από την κυκλοφορία. Όλα αυτά, γιατί οι οδηγοί, ανυπόμονοι με το όποιο μποτιλιάρισμα στην επιστροφή στην Αθήνα, απόγευμα Κυριακής, κινήθηκαν στην απαγορευμένη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή η αντικοινωνική, όπως χαρακτηρίζεται, συμπεριφορά οδηγών,  θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς κλείνει το δρόμο σε περιπολικά, ασθενοφόρα η πυροσβεστικά οχήματα, πραγματικά πρώτης ανάγκης, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Τροχαίας. Εκτός από τους 180, που θα λάβουν κλήσεις και φωτογραφίες στο σπίτι, άλλοι 46 οδηγοί, υποχρεώθηκαν από τους τροχονόμους, να παραδώσουν επί τόπου πινακίδες και άδειες. Ήταν η δεύτερη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, που οι κλήσεις έπεσαν «βροχή» στο στάδιο της μαζικής επιστροφής των κατοίκων της Αττικής από την περιφέρεια.

Η προηγούμενη ήταν στην επιστροφή του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όταν και άλλοι 330 οδηγοί, που «πάτησαν» στη Λ.Ε.Α, έχασαν τις πινακίδες τους για εξήντα ημέρες. Ετσι, σύμφωνα με την Τροχαία, «στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

226 παραβάτες οδηγοί

Συνολικά βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 180 μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και  46 κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων». Η Διεύθυνση Τροχαίας υπενθυμίζει ότι η παράβαση αυτή,  αποτελεί λίαν αντικοινωνική πράξη: «Υπενθυμίζεται», αναφέρεται  «ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα (60) ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται». Τέλος, προειδοποιεί ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Για την προηγούμενη εξόρμηση της Τροχαίας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το Alphafreepress, έγραφε:

«Σε  κάποιους ταξιδιώτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που προσέφερε χαλάρωση και ευκαιρία για εκδρομή, εκτός των τειχών, θα βγει… ξινό! Αιτία,το γεγονός ότι απερίσκεπτα και προφανώς γιατί στις κανονικές λωρίδες κυκλοφορίας παρατηρούσαν μεγάλη κίνηση και μποτιλιάρισμα, αποφάσισαν να κινηθούν στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης! Αυτές, που έχουν χαραχθεί αυστηρά για να διευκολύνονται οχήματα Αμεσης Επέμβασης, όπως περιπολικά της Αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και άλλα, που τρέχουν να συνδράμουν σε καταστάσεις δύσκολες, όπου κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, αλλά βρίσκουν τις λωρίδες έκτακτης ανάγκης… κατειλημμένες, από ανυπόμονους οδηγούς.

Συνολικά, στην Κορίνθου-Αθηνών, βεβαιώθηκαν 330 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λ.Ε.Α., εκ των οποίων οι 218 μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και 112 κατά τη διάρκεια επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις