Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δολοφόνοι Μόσχα – Τσάκι: Έσφαζαν άστεγους εμπνευσμένοι από την ταινία
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφόνοι Μόσχα – Τσάκι: Έσφαζαν άστεγους εμπνευσμένοι από την ταινία

Δολοφόνοι Μόσχα - Τσάκι: Τους ευχαριστούσε να διαπράττουν και να παρατηρούν φόνους

Κυριολεκτικά βγαλμένη από ταινία τρόμου η δράση πέντε κατά συρροήν δολοφόνων στη Μόσχα. Η ιστορία των τεσσάρων «χασάπηδων» της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο ταινίας θρίλερ. Άλλωστε, σύμφωνα με το gazzetta.gr, οι εγκληματίες εμπνεύστηκαν από τον «Τσάκι» την κούκλα του Σατανά, ήρωα της ταινίας τρόμου «Bride of Chucky» που κυκλοφόρησε το 1998. Μέλος της συμμορίας των «χασάπηδων» ήταν η 27χρονη Έλενα Λομπατσέβα, η οποία φυλακίστηκε για 13 χρόνια. Συμμετείχε στις δολοφονίες 14 ατόμων, στο σχέδιο για τον «καθαρισμό» της Μόσχας όπως το είχαν ονομάσει. Η ίδια δήλωσε ότι πήρε «σεξουαλική ευχαρίστηση» από τη δράση της και ισχυρίστηκε ότι έμπνευση της συμμορίας αποτέλεσε η ταινία τρόμου «Bride of Chucky», αλλά και από τον διάσημο Ρώσο δολοφόνο Αλεξάντερ Πιτσούσκιν.

Ηγέτης της συμμορίας ήταν ο 23χρονος Πάβελ Βόιτοφ, ο οποίος παρότι ήταν δεμένος με χειροπέδες στο δικαστήριο, επιχείρησε να χαιρετήσει ναζιστικά. Στεκόταν δίπλα στην Λομπατσέβα φορώντας ένα πουκάμισο που έγραφε «Only Hatred». Η Έλενα απολάμβανε να δολοφονεί άστεγους ανθρώπους και φορούσε μάσκα για να καλύπτει το πρόσωπό της. Μετά την σύλληψή της είπε στην αστυνομία ότι «μαχαιρώνοντας το σώμα ενός τυχαίου ανθρώπου και να τον σκοτώνεις σου προκαλεί σεξουαλική ευχαρίστηση». Στη δίκη της παραδέχθηκε ότι «αγαπούσε» τους φόνους και πως συμμετείχε στις μισές δολοφονίες της συμμορίας.

Βασάνιζαν τα θύματα με πολλαπλές μαχαιριές

Ένα από τα θύματά τους ήταν ένας μεθυσμένος ξυλουργός, ο οποίος μαχαιρώθηκε 171 φορές, ενώ άλλοι ξυλοκοπήθηκαν με σφυριά. Ο Βόιτοφ και η Λομπατσέβα σκότωσαν έναν πατέρα χρησιμοποιώντας σφυρί και μαχαίρια. Μάλιστα, τον χτύπησαν τόσο δυνατά που βρέθηκαν κομμάτια του εγκεφάλου του πολύ μακριά από το σώμα του. Μεταξύ των 14 θυμάτων ήταν και δύο γυναίκες. Η μία δέχθηκε 40 μαχαιριές κοντά στον σταθμό Μπελαρούσκι. Τα άλλα μέλη της συμμορίας ήταν ο 21χρονος Βλάντισλαβ Καρατάγιεφ που φυλακίστηκε για 16 χρόνια, ο 25χρονος Αρτούρ Νάρτισοφ, ο 19χρονος Μάξιμ Παβλόφ που τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης 9 και 9,5 ετών.

«Με ευχαριστούσε να κάνουμε φόνους»

«Ήταν σαφές ότι αγαπούσε τους φόνους και απολάμβανε να τους παρακολουθεί», είπε ο Βόιτοφ για την Λομπατσέβα. «Της άρεσαν τα βασανιστήρια και η διάλυση των σωμάτων. Γελούσε καθώς σκοτώναμε», πρόσθεσε. Ο Καρατάγιεφ από την πλευρά του είπε: «Με ευχαριστούσε να κάνουμε φόνους. Η Λομπατσέβα και ο Βόιτοφ ήταν απόλυτα ήρεμοι και έβρισκαν την ευχαρίστηση κάνοντας φόνους». Στο διαμέρισμα της Λομπατσέβα η αστυνομία βρήκε πέντε μαχαίρια και έναν οδηγό με τις λεπτομέρειες για τις δολοφονίες των θυμάτων στον υπολογιστή της. Υπήρχαν επίσης, φωτογραφίες των θυμάτων, με κομμένα τα μέρη των σωμάτων τους. Εκτός από τις φωτογραφίες, βιντεοσκοπούσαν τα θύματά τους, κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων. Κρατούσαν σημειωματάριο με τον αριθμό των τραυμάτων με μαχαίρι στα σώματα των θυμάτων τους.

«Τα μέλη αυτή της συμμορίας δεν έβρισκαν τίποτα περίεργο σε όσα έκαναν. Οι σημειώσεις τους για πόσα τραύματα έφεραν τα θύματά τους δείχνει ότι το απολάμβαναν. Μιλάμε για μανιακούς. Και το χειρότερο είναι αυτοί οι άνθρωποι έχουν οπαδούς», είπε ο εισαγγελέας της υπόθεσης. «Μου έλεγε συχνά για την ομορφιά του θανάτου» είπε μια φίλη της Λομπατσέβα. «Ο Βόιτοφ και η Λομπατσέβα ήταν ενθουσιασμένοι με τους κατά συρροήν δολοφόνους και ο Πιτσούσκιν ήταν είδωλο γι αυτούς. Ήθελαν να του μοιάσουν», συμπλήρωσε. Η Λομπατσέβα είχε ένα τατουάζ στο χέρι της με τον «Τσάκι» και παραδέχθηκε την εμμονή της με την ταινία τρόμου του 1998. Η συμμορία των πέντε «χασάπηδων» διέπραξε όλους τους φόνους σε λιγότερο από έναν χρόνο. Συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2017…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις