Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία άρση μέτρων: Ο Τζόνσον “πετάει” τις μάσκες!
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία άρση μέτρων: Ο Τζόνσον “πετάει” τις μάσκες!

Βρετανία άρση μέτρων: Μια σειρά απαγορεύσεων αίρονται στη Βρετανία – Όλες οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον άνοιξε τα χαρτιά του για το τελικό βήμα στη χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των νόμων που διέπουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, τις μάσκες και την εργασία από το σπίτι. Ο Τζόνσον δήλωσε ότι αναμένει ότι η άρση των περιορισμών θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου. Είπε ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 12 Ιουλίου. Ορισμένα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της πολιτικής για τα ταξίδια θα ανακοινωθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

time lapse photography of woman walking on street while holding umbrella near London telephone booth beside wall

Το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον:

ΜΑΣΚΕΣ

Οι κανονισμοί που υποχρεώνουν τις μάσκες θα αρθούν. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συστήνει ορισμένες περιπτώσεις όπου μπορεί να φορεθούν, αλλά αυτή θα είναι προσωπική επιλογή. Οι πάροχοι μεταφορών μπορούν ακόμα να επιλέξουν να επιμείνουν στις μάσκες, εάν το αποφασίσουν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Δεν θα υπάρχουν όρια στο πόσα άτομα μπορούν να συναντηθούν ή πού μπορούν να συναντηθούν. Αυτό ισχύει για γάμους, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις. Περιλαμβάνει επίσης κέντρα φροντίδας, αν και θα εφαρμοστούν βελτιωμένα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων. Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω κανόνες που να υπαγορεύουν τους ανθρώπους να διατηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Δεν θα υπάρχουν όρια χωρητικότητας σε χώρους φιλοξενίας ή απαίτηση παροχής επιτραπέζιας υπηρεσίας. Τα νυχτερινά κέντρα και άλλες επιχειρήσεις που προηγουμένως υπόκεινται σε αναγκαστικό κλείσιμο, θα είναι πλέον σε θέση να ανοίξουν.

shallow focus photography of seagull and Big Ben in London

ΤΑΞΙΔΙΑ

Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τη βιομηχανία μεταφορών για να επιτρέψει σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα να επιστρέφουν από “επικίνδυνες” χώρες χωρίς καραντίνα.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν μεγάλες εκδηλώσεις όπως αθλητικούς αγώνες και συναυλίες.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Για την επιτάχυνση της διάθεσης του εμβολίου, το διάστημα δοσολογίας για άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών θα μειωθεί σε 8 εβδομάδες από 12 εβδομάδες.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

Οι άνθρωποι δεν θα έχουν πλέον οδηγίες να εργάζονται από το σπίτι. Εναπόκειται στους εργοδότες να αποφασίσουν τον ρυθμό επιστροφής των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση θα χαλαρώσει τους κανόνες για τους εργοδότες σχετικά με το πώς θα μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις σε “COVID Safe”, αντικαθιστώντας τον με ένα ελαφρύτερο σύνολο οδηγιών.

yellow flowers

ΤΕΣΤ

Το σύστημα τεστ για τον ιό της κυβέρνησης για άτομα με συμπτώματα COVID-19 θα συνεχιστεί. Δωρεάν τεστ θα είναι διαθέσιμα έως τον Σεπτέμβριο.

“ΑΥΤΟΚΑΡΑΝΤΙΝΑ”

Θα εξακολουθήσει να είναι νομική απαίτηση να απομονωθεί μόνος του κάποιος μετά από θετικό τεστ για το COVID-19 ή όταν δοθεί εντολή από το κυβερνητικό σύστημα τεστ και ανίχνευσης. Ωστόσο, η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαιρέσει όσους έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου από την ανάγκη αυτοαπομόνωσης εάν έχουν αναγνωριστεί ως επαφή κάποιου με COVID.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ακολουθήσει ένα νομικά επιβεβλημένο σύστημα πιστοποίησης COVID.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις