Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι σε μαγαζιά: Έκτακτο σχέδιο για νυχτερινά κέντρα διασκέδασης – Οι προτάσεις Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι σε μαγαζιά: Έκτακτο σχέδιο για νυχτερινά κέντρα διασκέδασης – Οι προτάσεις Μητσοτάκη

'Έλεγχοι σε μαγαζιά: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους παραβάτες των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας

Εντατικοί έλεγχοι αναμένονται από τις αρχές, με αφορμή το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ από τις 15 Ιουλίου, με τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή το διαχωρισμό σε χώρους για εμβολιασμένους και μη, με συγκεκριμένη πληρότητα και με αυστηρά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και εξετάστηκε το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, με αντικείμενο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί – στις 15 Ιουλίου. “Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Να ελεγχτούν οι εστίες διασποράς – Η προσοχή στους νέους

Η εκτίμηση της κυβέρνησης και των ειδικών είναι πως τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ μπορούν να μετατραπούν σε εστίες διασποράς σε περίπτωση που δεν τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, καθώς σε αυτά τα σημεία παρατηρούνται υπερσυγκεντρώσεις κυρίως από νέους. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων έχει πέσει κατά πολύ και αυτό το δεδομένο ενισχύει η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία “χτυπά” περισσότερο τις πιο νέες πληθυσμιακές ομάδες. Η νέα παραλλαγή έχει θορυβήσει τους ειδικούς ανά τον κόσμο, ενώ η εμφάνισή της και στην Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές και κατ’ επέκταση στο κυβερνητικό επιτελείο.

Δείτε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τα κέντρα διασκέδασης και αθλητισμού:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις