Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιπτάμενο αυτοκίνητο – Βίντεο: Δείτε την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση
ΚΟΣΜΟΣ

Ιπτάμενο αυτοκίνητο – Βίντεο: Δείτε την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση

Ιπτάμενο αυτοκίνητο - Βίντεο: Η μέγιστη ταχύτητα του στον αέρα φτάνει τα 170 χιλιόμετρα την ώρα

Ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε μια πτήση 35 λεπτών μεταξύ των διεθνών αεροδρομίων της Νίτρα και της Μπρατισλάβα στην Σλοβακία. Το υβριδικό αεροσκάφος, AirCar, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα BMW και λειτουργεί με απλή βενζίνη. Ο δημιουργός του, καθηγητής Στέφαν Κλάιν, είπε ότι μπορεί να διανύσει μια απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων, πετώντας σε ύψος 8.200 ποδιών (2.500 μέτρα), ενώ μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 40 ώρες πτήσεως. Χρειάζονται μάλιστα μόνο δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να μετατραπεί από ένα απλό αυτοκίνητο σε ιπτάμενο με τα φτερά να διπλώνουν προς τα κάτω, παράλληλα με τις πόρτες.

Μόλις το πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο προσγειώθηκε ο καθηγητής Στέφαν Κλάιν το οδήγησε στην συνέχεια στο κέντρο της πόλης, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία της πτήσης ως «φυσιολογική» και «πολύ ευχάριστη». Η μέγιστη ταχύτητα του στον αέρα φτάνει τα 170 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο επιβάτες και συνολικό βάρος 200 κιλά. Βέβαια σε αντίθεση με τα πρωτότυπα ταξί – ντρόουν, δεν μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα και απαιτεί διάδρομο.

Η Klein Vision, η εταιρεία που δημιούργησε το AirCar, είπε ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για την δημιουργία του ενώ η επένδυση δεν ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο Άντον Ράγιατς, σύμβουλος και επενδυτής στην Klein Vision, δήλωσε ότι εάν καταφέρουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρείων ή εκείνων των ταξί, έχοντας ένα μικρό αριθμό πωλήσεων, τότε το AirCar θα είναι απόλυτα επιτυχημένο. «Υπάρχουν περίπου 40.000 παραγγελίες αεροσκαφών μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν μετατρέψουμε το 5% αυτών στο ιπτάμενο αυτοκίνητο – έχουμε δημιουργήσει μια τεράστια αγορά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις