Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετακινήσεις από νομό σε νομό με τεστ: Πιθανό “μοντέλο νησιών”
ΕΛΛΑΔΑ

Μετακινήσεις από νομό σε νομό με τεστ: Πιθανό “μοντέλο νησιών”

Μετακινήσεις από νομό σε νομό με τεστ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν rapid test και green pass

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό) για τους μη εμβολιασμένους πολίτες να εφαρμοστούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε: “Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος. Αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας. Σημείωσε δε ότι ενώ είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως, όπου γίνονταν 115.000 -120.000 εμβολιασμοί την ημέρα, τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 εδώ κι αρκετές ημέρες, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον.

Ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό.

Με αρνητικό self – test στα νησιά από την Δευτέρα 5 Ιουλίου

Σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν για τελευταία φορά αυτό το Σαββατοκύριακο να ταξιδέψουν με αρνητικό self – test στα νησιά. Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με πλοίο ή με αεροπλάνο προς τις νησιωτικές περιοχές, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ προκειμένου να μην υπάρξει κανένα περιθώριο ψευδούς δήλωσης του αποτελέσματος, καθώς τα τεστ γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε αντίθεση με τα self – test που δηλώνεις ό,τι θέλεις. Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί ήδη προς την κυβέρνηση ανάλογα μέτρα να ισχύσουν και για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ ή με τρένο στην ηπειρωτική χώρα κάτι το οποίο αναμένεται να επανεξετάσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις