Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανώλης Κυπραίος – επίθεση: «Βρήκα φωτογραφία μου καρφωμένη με μαχαίρι»
ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Κυπραίος – επίθεση: «Βρήκα φωτογραφία μου καρφωμένη με μαχαίρι»

Ο δημοσιογράφος κάνει μια συγκλονιστική περιγραφή των όσων έζησε μετά την επίθεση των ΜΑΤ το 2011, από την οποία έμεινε κουφός.

Η υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου και της αποζημίωσης που οφείλει να του δώσει το ελληνικό δημόσιο αρχίζει να παίρνει τις διαστάσεις που πρέπει. Πρόκειται για αυτή που αφορά τον τραυματισμό του δημοσιογράφου από την Ελληνική Αστυνομία κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονται στην χώρα το 2011, όπου άνδρες των ΜΑΤ έριξαν σε πολύ κοντινή απόστασή μία κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του. Μάλιστα, παρά το γεγονός οτι έδειξε την δημοσιογραφική του ταυτότητα, αμέσως μετά τον ξυλοκόπησαν άγρια, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα και αφού επιβεβαιώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του, η απώλεια της ακοής και οτι υπεύθυνη ήταν η αστυνομία, το δικαστήριο έκρινε πως ο κ. Κυπραίος δικαιούται αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Κι όμως, παρά τα στοιχεία αυτά και την απόφαση, πριν από λίγο καιρό κατατέθηκε έφεση, με τα επιχειρήματα που υπάρχουν σε αυτή, μόνο ως εξωφρενικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Και αυτό γιατί αναφέρουν οτι η ακοή του δημοσιογράφου έχει αποκατασταθεί και μπορεί να δουλέψει ξανά, ενώ αναφέρεται οτι δεν μπορεί να καταβληθεί η αποζημίωση λόγω κακής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

Ο κ. Κυπραίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Kontra24» και εξιστόρησε όλα όσα έχει περάσει

Αποκάλυψε οτι η υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια (σε αντίθεση με τα διοικητικά) μπήκε στο αρχείο, τόνισε πως για 6 χρόνια δεν μπορούσε να περπατήσει λόγω προβλήματα στον λαβύρινθο, ενώ αναγκάστηκε να βάζει ρεβίθια και φασόλια στα παπούτσια του για να μάθει να βαδίζει. Παράλληλα γνωστοποίησε πως έχει γίνει δέκτης απειλών για την ζωή του δύο φορές, οτι έχουν μπει στο στο σπίτι του και του έχουν πάρει τους σκληρούς δίσκους, ενώ μία φορά βρήκε την φωτογραφία του καρφωμένη με ένα μαχαίρι.

Η συγκλονιστική στιγμή της συνέντευξης ήταν στο φινάλε της συνέντευξης όταν έβγαλε το ειδικό μηχάνημα που φοράει στο κεφάλι για να μπορεί να ακούει τις ομιλίες άλλων (όχι όμως άλλους ήχους όπως είναι η μουσική, τα αυτοκίνητα, το γαύγισμα ενός σκυλιού): «Τους αφιερώνω αυτό και τους λέω: Ξέρετε εγώ είμαι κουφός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις