Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

30

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπουτάρης – αλκοολισμός: “Να πίνεις με μέτρο, να μην σε πίνει”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης – αλκοολισμός: “Να πίνεις με μέτρο, να μην σε πίνει”

Μπουτάρης - αλκοολισμός: Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον αλκοολισμό, αλλά και για τη γυναίκα της ζωής του.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον αλκοολισμό. Μιλώντας στον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο OPEN, ξεκαθάρισε ότι δεν λέει ποτέ “ήμουν αλκοολικός”, αλλά πάντα ότι “είμαι αλκοολικός”. Χρησιμοποιεί πάντα ενεστώτα. “Να πίνεις με μέτρο, να μην σε πίνει…Ένα ποτήρι, δύο ποτήρια μέχρι εκεί. Η υπερβολή είναι ύβρις”, τόνισε. Αποκάλυψε επίσης, πως από το 1991, οπότε κι έκανε το πρόγραμμα απεξάρτησης, μέχρι σήμερα δεν έχει πιει, ούτε καν το έχει επιθυμήσει. “Ένας αλκοολικός δεν λέει ποτέ ήμουν αλκοολικός, λέει πάντα είμαι. Εγώ λέω ότι είμαι.

Η διάθεση μένει, απλά εσύ λες ότι δεν θα πιω αύριο ή σήμερα. Μια ημέρα μόνο. Επιπλέον πρέπει να παραδεχθείς ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις μόνος σου. Θες βοήθεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι θες βοήθεια και αυτό γιατί ταπεινώνεις τον εαυτό σου και δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου και ένα από αυτά είναι το αλκοόλ. Από το 1991 που έκανα το πρόγραμμα απεξάρτησης, μέχρι σήμερα δεν έχω πιει. Και δεν είναι μόνο ότι δεν έχω πιεί, δεν το επιθυμώ. Όταν πέθανε η Αθηνά έβαζαν στοιχήματα ότι ο Γιάννης θα κυλήσει πάλι αλλά δεν έβαλα ποτέ γουλιά στο στόμα μου”, περιέγραψε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης για τη γυναίκα της ζωής του

Για τη σχέση του με τις γυναίκες μίλησε επίσης ο Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας πως η γυναίκα είναι κομμάτι του άντρα, όπως και ο άντρας είναι κομμάτι της γυναίκας. Αναφέρθηκε δε, στη γυναίκα της ζωής του, την Αθηνά, τον έρωτά τους, τον χωρισμό και την επανασύνδεσή τους “Η γυναίκα είναι απολύτως απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας. Είναι κομμάτι του άνδρα, όπως και ο άνδρας είναι κομμάτι της γυναίκας. Δεν μπορεί ούτε ο άνδρας να είναι μόνος, ούτε η γυναίκα. Κάτι πρέπει να γίνει…Να κάνουν μια σχέση! Εγώ ερωτεύτηκα το 1954, ήμουν Β’ Γυμνασίου, την Αθηνά και τότε οι σχέσεις ήταν απαγορευμένες. Έπρεπε να είσαι αρραβωνιασμένος… Είχα και έναν πεθερό που ήταν πολύ αυστηρός. Ραβασάκια, ραβασάκια, ραβασάκια. Την έστειλαν στην Αγγλία, την έστειλαν στην Γερμανία μήπως τυχόν και με ξεχάσει. Αλλά πού να με ξεχάσει, εγώ δεν την άφηνα ήσυχη. Κάποια στιγμή, λέω μπαμπά αν δεν την παντρευτώ θα πεθάνω, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν”, ανέφερε.

‘Μου είπε παράτησέ το και θα είμαστε μαζί’

“Πήγαμε στα πεθερικά μου. Μετά από πολλά, παντρευτήκαμε το 1964 και κάναμε τρία παιδιά. Τελικά, το 1981 χωρίσαμε. Τη δεκαετία του ’80 κυριαρχούσε το αλκοόλ. Στα τέλη της δεκαετίας η Αθηνά συζούσε με κάποιον και τα παιδιά ήταν στενοχωρημένα που με έβλεπαν να πίνω. Στα τέλη του 1988, της είπα ότι Αθηνά μου δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Μου είπε παράτησέ το και θα είμαστε μαζί. Το λέω και ανατριχιάζω. Την επόμενη ημέρα ήρθε σπίτι μου κι η επόμενη διετία από το 1989 μέχρι το 1991 ήταν τυραννική και για τους δυο μας γιατί εγώ έκανα το πρόγραμμα των εξαρτημένων κι αυτή των συνεξαρτημένων. Όταν τελείωσα το πρόγραμμα η σπόνσορας εκεί μου είπε ότι πλέον είναι δικό σου πρόβλημα, αν θες να πας μπροστά ή πίσω. Από τότε δεν έβαλα γουλιά στο στόμα μου κι η δεύτερη περίοδός μας με την Αθηνά ήταν η καλύτερη γιατί πλέον ήταν επιλογή μας 100%”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις