Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολο σορμπέ λεμόνι – συνταγή: Σπιτική γρανίτα χωρίς “πολλά πολλά”
PLUS

Εύκολο σορμπέ λεμόνι – συνταγή: Σπιτική γρανίτα χωρίς “πολλά πολλά”

Εύκολο σορμπέ λεμόνι - συνταγή: Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτική γρανίτα λεμόνι χωρίς να κάποια ιδιαίτερη συσκευή

Μια συνταγή με τη φρεσκάδα του λεμονιού σε ένα παγωτό με βάση τον χυμό φρέσκων εσπεριδοειδών και δυο, τρία μυστικά ώστε να γίνει στην κατάψυξη του σπιτιού σας χωρίς να έχετε ειδικά σκεύη ή συσκευές. Συχνά, το παγωτό και η γρανίτα που ετοιμάζουμε στο σπίτι γίνεται πολύ «σκληρό» όταν παγώσει και η υφή του δεν θυμίζει αυτή τη βελούδινη υφή που απολαμβάνουμε στο έτοιμο παγωτό. Σε αυτό σίγουρα θα βοηθούσε μια παγωτομηχανή, μια συσκευή που γυρίζει το μείγμα ενώ αυτό παγώνει, ώστε να αποφύγει τη δημιουργία κρυστάλλων πάγου. Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτική γρανίτα λεμόνι χωρίς να έχετε κάποια ιδιαίτερη συσκευή στο σπίτι.

Υλικά

250 γρ ζάχαρη

1 φλούδα από λεμόνι

Το χυμό 3 λεμονιών

2-3 φύλλα μέντας

2 κουταλιές βότκα

four ice creams on cups

Εκτέλεση

Βάζουμε 250ml νερό σε κατσαρολάκι, μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα φύλλα μέντας. Αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Απορρίπτουμε τη φλούδα λεμονιού και τη μέντα

Μετράμε 100ml από τον χυμό λεμονιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα. Βάζουμε σε σκεύος που κλείνει και στην κατάψυξη για μιάμιση ώρα περίπου.

Αφαιρούμε από την κατάψυξη και χτυπάμε με σύρμα ή ακόμη και στο μίξερ να αφρατέψει και να σπάσουν οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται. Επιστρέφουμε το σορμπέ στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανά μία ώρα περίπου, για τρεις ακόμη φορές και στη συνέχεια αφήνουμε να παγώσει καλά το σορμπέ.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με ξύσμα λεμονιού και φυλλαράκια μέντας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις