Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν – Απροετοίμαστοι οι έμποροι
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν – Απροετοίμαστοι οι έμποροι

Θερινές εκπτώσεις 2021: Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της ημέρας. Επισημαίνεται, ότι οι θερινές εκπτώσεις, βάσει νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, αλλά φέτος λόγω της κατάστασης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους για να τονωθεί η κίνηση.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης. Εάν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται. Ακόμη, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Απροετοίμαστοι δηλώνουν οι έμποροι

«Αιφνιδιαστική» χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή του πως δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις, προκειμένου να προετοιμαστούν. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ανακοινώσει εσπευσμένα την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων, μία εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει η νομοθεσία. Η απόφαση αυτή είναι πιθανόν να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της αγοράς για τη φετινή εκπτωτική περίοδο, δυστυχώς, όμως, η καθυστερημένη ανακοίνωσή της, χωρίς προηγουμένως να δοθεί ο χρόνος στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα, δημιούργησε αναστάτωση και κακό κλίμα στην αγορά, που ήδη βρίσκεται σε τεταμένη κατάσταση.

Προφανώς από την Δευτέρα, οι επιχειρήσεις θα διαθέσουν τα προϊόντα τους σε πολύ ελκυστικές τιμές, για να πάρουν μία ανάσα ρευστότητας που τόσο έχουν ανάγκη και προτρέπω τους καταναλωτές να επισκεφτούν από την πρώτη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας τις αγορές τους σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι την Δευτέρα 5 Ιουλίου ξεκινά φέτος, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η δεύτερη τακτική εκπτωτική περίοδος, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση του υπουργείου, μάλιστα, αφού διευκρινίζεται ότι η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για το 2021, επισημαίνεται πως  ελήφθη «λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις