Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη αστυνομικού

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη αστυνομικού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση ναρκωτικών: Αστυνομικός συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

02.07.2021 | 10:56

Αστυνομικός, που υπηρετούσε έως τώρα στην Άμεση Δράση, είναι μεταξύ των επτά συλληφθέντων Αλβανών υπηκόων, οι οποίοι κατηγορούνται για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική. Με την εξάρθρωση της οργάνωσης, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, βρήκαν στην κατοχή συλληφθέντα και ένα από τα υπηρεσιακά πιστόλια τα οποία είχαν αρπάξει άλλοι Αλβανοί κακοποιοί από αστυνομικούς του Μεταγωγών, τον Ιούνιο του 2003, για να αποδράσουν! Όπως ανακοινώθηκε, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Επιπλέον, προστίθεται, συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 9 άτομα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2020, προέβαιναν στη διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και ακατέργαστης ή κατεργασμένης κάνναβης) σε περιοχή της Αττικής. Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και στις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 766,04 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, 46,02 γραμ. κατεργασμένης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και 3 ναρκωτικά δισκία, 22 τρίφτες κάνναβης και 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 36 γλάστρες με φυτά κάνναβης και 6 δενδρύλλια κάνναβης, όπλο ρέπλικα και 2.800 ευρώ.

Βρέθηκε κλεμμένο όπλο

«Αξίζει να σημειωθεί», αναφέρει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ «ότι στο πλαίσιο των ερευνών, σε οικία μέλους της οργάνωσης, βρέθηκε υπηρεσιακό όπλο, που είχε αφαιρεθεί την 03-06-2019, κατά την απόδραση 4 κρατουμένων από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής». Υπενθυμίζεται ότι η αρπαγή και του υπηρεσιακού αυτού και ενός ακόμη που δεν έχει βρεθεί, έγινε μια «μαύρη νύχτα» για το Μεταγωγών και την ΕΛ.ΑΣ, όπου συνέβησαν απίστευτα πράγματα με τους κακοποιούς να αφοπλίζουν και να κλειδώνουν(!) στα… κρατητήρια, τους αστυνομικούς φύλακες!!! Ήταν τέσσερις Αλβανοί, σκληροί κακοποιοί, οι οποίοι φιλοξενούνταν για λίγο στο Μεταγωγών καθώς είχαν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο από φυλακή γιατί είχαν χτυπήσει άλλους κρατουμένους. Μέσα στο κελί του Μεταγωγών, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, το οποίο δεν αντελήφθησαν οι φρουροί.

Ώρα 3 το πρωί, ξαφνικά, ο ένας από αυτούς, έπεσε σφαδάζοντας στο δάπεδο του κελιού, κραυγάζοντας ότι «πονάει» και έχει ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Δύο αστυνομικοί, που τον άκουσαν άνοιξαν την κλειδαριά και μπήκαν μέσα να τον σηκώσουν και να δουν τι του συμβαίνει. Αυτή, όμως, ήταν η παγίδα τους. Οι άλλοι τρεις κρατούμενοι, που είχαν εφοδιαστεί ήδη με αυτοσχέδιο μαχαίρι, απείλησαν και ακινητοποίησαν μέσα στο κελί τους αστυνομικούς, τους οποίους και κλείδωσαν μέσα, αρπάζοντάς τους και τα κινητά για να μην μπορέσουν να ειδοποιήσουν.

Άρπαξαν και περιπολικό

Χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, κατέβηκαν στον περίβολο, όπου βρισκόταν μίας αστυνομικός μόνη της, μέσα σε περιπολικό.  Της άρπαξαν το κινητό, το όπλο και το περιπολικό, μπήκαν οι τρεις μέσα και οδηγώντας ο ένας, έφθασαν στην πύλη εξόδου. Όταν ο αστυνομικός σκοπός, θεωρώντας ότι μέσα είναι συνάδελφοί του βγήκε να δει τι συμβαίνει, τον ακινητοποίησαν κι αυτόν με το υπηρεσιακό πιστόλι της αστυνομικίνας και τον αφόπλισαν, παίρνοντάς του και το κινητό τηλέφωνο. Ένας από τους τέσσερις συνελήφθη επί τόπου πριν προλάβει να υπερπηδήσει τον τοίχο, ενώ οι τρεις βγήκαν με το περιπολικό στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην Αστυνομία καθώς ισχυρές δυνάμεις πήραν εντολή να βρουν το κλεμμένο περιπολικό, ενώ άλλοι έτρεχαν να απελευθερώσουν τους δύο αστυνομικούς, που βρίσκονταν κλειδωμένοι στο κελί! Το περιπολικό βρέθηκε το πρωί της επομένης. Λίγο αργότερα συνελήφθη και δεύτερος κακοποιός στην ευρύτερη περιοχή. Οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν καταδικαστεί για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Υπό άγνωστες συνθήκες, το ένα υπηρεσιακό από τα δύο που εκλάπησαν εκείνη τη νύχτα στο Μεταγωγών, βρέθηκε στα χέρια Αλβανού κακοποιού που μετείχε τώρα στη συμμορία της διακίνησης ναρκωτικών με εμπλοκή και αστυνομικού…

Exit mobile version