Εμβολιασμοί Ελλάδα – Κικίλιας: “Πρέπει όλοι να κλείσουν άμεσα ραντεβού”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί Ελλάδα – Κικίλιας: “Πρέπει όλοι να κλείσουν άμεσα ραντεβού”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Εμβολιασμοί Ελλάδα - Κικίλιας: Ενθαρρυντικά τα νέα από τους εμβολιασμούς

27.06.2021 | 10:24

«Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και τα εμβόλια που έρχονται μπαίνουν κατευθείαν στις εμβολιαστικές γραμμές», υπογραμμίζει σε άρθρο του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στην εφημερίδα «Βραδυνή» συγκεκριμένα , ο υπουργός σημειώνει, ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 70%-75%. «Εμβολιάστηκαν στην συντριπτική τους πλειονότητα οι ευπαθείς ομάδες, οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι, ακόμη, «ο εμβολιασμός είναι μόνος δρόμος για να βγούμε από την πανδημία, ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Όλη η αυτή προσπάθεια, όλες αυτές οι θυσίες που κάναμε τους τελευταίους 15 μήνες, δεν πρέπει να πάνε στράφι. Τώρα που η πλατφόρμα εμβολιασμών είναι ανοιχτή για όλες τις ηλιακές ομάδες, πρέπει όλοι να κλείσουν άμεσα ραντεβού και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε καταφέρει να χτίσουμε το αναγκαίο «τείχος ανοσίας».

Η μετάλλαξη Δέλτα

Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην Ελλάδα, έχει ανησυχήσει αρκετά τους ειδικούς, καθώς ήδη κρούσματα καταγράφονται σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει και στην Ελλάδα. Ακόμη, σύμφωνα με το OPEN TV, η ινδική μετάλλαξη φαίνεται πως πλήττει κυρίως τους νέους. Στη χώρα μας πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίζονται συχνότερα σε έφηβους ηλικίας 15, 17 και 18 ετών. Για τον λόγο αυτό, στο τραπέζι μπαίνει για πρώτη φορά ο εμβολιασμός των εφήβων 15 – 18 ετών. Η συζήτηση για το θέμα θα πραγματοποιηθεί άμεσα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης.

Ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση

Ο μεγαλύτερος φόβος των ειδικών είναι πως αν τα κρούσματα δεν περιοριστούν, η μετάλλαξη θα επικρατήσει στη χώρα μας και θα πλήξει τους μη εμβολιασμένους. Ως εκ τούτου, στόχος είναι να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 1/3 του πληθυσμού της Ελλάδας.

Exit mobile version